Darts

Ha egyik szakértőnknek igaza lesz, a Van Gerwen-szurkolók nem lesznek boldogok - tippek, podcast

Birminghamben folytatódik a PL, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét nagyító alá vettük a meccseket.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. A podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

Tizenharmadik fordulójához érkezett a Premier League Darts, ezúttal Birminghambe látogat a mezőny. Nem sok van már a rájátszásig, így minden meccsnek egyre nagyobb a tétje, ez pedig szakértői csapatunk tippjein is meglátszódik, ugyanis a múlt heti fordulóhoz hasonlóan, ezúttal sincs olyan derbi amelyiken mindenki ugyanazt a kimenetelt várja. 

A Barclaycard Aréna színpadán Michael van Gerwen és Adrian Lewis lép kétszer a tábla elé. Józsi természetesen - mint óriási Jackpot-fan - az angol mindkét meccsén győzelmet vár kedvencétől, ami viszont meglepőbb, hogy Patyi szerint ez nagyon nem a holland estéje lesz és nulla ponttal zár. Jelenleg egyébként Patrik áll a legjobban az "1x2" tippelésben, szóval mi félnénk a Van Gerwen-szurkolók helyében...Mighty Mike egyébként Lewis mellett Dave Chisnallal méri még össze az erejét.

A két rangadót illetően sem egy húron pendültek a szakértőink. Az viszont látszódik a tippekből, hogy mindenki szoros meccseket vár. Mindkét derbin nagy a tét, Phil Taylor, ha legyőzi Peter Wrightot, akkor pontszámban be is éri, míg Gary Anderson megléphetne Raymond van Barneveldtől, hiszen ők meg azonos pontszámmal állnak a tabella negyedik és ötödik helyén. 

Nagyon nem egyszerű forduló tippelés szempontjából, a podcastünkben természetesen szakértőink elmondják, hogy miért várják azt, amit. Illetve más témák is górcső alá kerültek, így ezért a megszokottnál kicsit hosszabbra nyúlt a beszélgetésünk. 

Birmingham, 13. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 James Wade-Adrian Lewis 3.10 4.25 1.75
20:45 Dave Chisnall-Michael van Gerwen 7.25 6.25 1.20
21:15 Phil Taylor-Peter Wright 2.90 4.25 1.85
21:45 Gary Anderson-Raymond van Barneveld 1.70 4.25 3.25
22:15 Adrian Lewis-Michael van Gerwen 6.00 5.50 1.30

Kattints a képre a játékért!