Spanyol foci

Hatalmas butaságot csinált a Real sztárja

Az idény legfontosabb időszakában vesztette el a hetekre kidőlő Gareth Bale-t a Real Madrid.

Gareth Bale most már valószínűleg tudja, hogy hallgatnia kellett volna a Real Madrid orvosaira. Mi is megírtuk, hogy a walesi szélső erősködött, hogy játszani szeretne a Barcelona ellen, az orvosok viszont figyelmeztették, hogy talán nem kellene megkockáztatnia, hogy újra megsérüljön.

Persze érthető a játékos álláspontja, ki nem szeretne a pályán lenni a bajnokság legfontosabb meccsén? Mennyivel jobb a harcolni az ellenféllel, mint a lelátón szotyizni, de egy olyan sérülékeny játékos, mint Bale, tudhatta volna, hogy néha érdemes beáldozni egy-egy meccset, hogy utána, immár százszázalékosan igazán segíteni tudjon a csapatának.

Jobban járt volna, ha nyugton marad

A 27 éves játékost már az első félidőben le kellett cserélnie Zinedine Zidane-nak, és a keddi orvosi vizsgálat során kiderült, hogy a bal vádlija meghúzódott, emiatt legalább három hetet ki kell hagynia.

Na most, ha megnézzük a Real Madrid menetrendjét, akkor azt látjuk, hogy ebbe a három hétbe a Depor, a Valencia, a Granada és a Sevilla elleni bajnokik tartoznak bele, valamint az Atlético elleni BL-elődöntő, úgyhogy a Real a legfontosabb időszakban vesztette el Bale-t.

Igaz, a helyzet nem új Zidane számára, mivel a walesi csak 19 fordulóban játszott az eddigi harminckettőből, és Bale hiányában Lucas Vázquez és Marco Asensio is igazolta már, hogy lehet rá számítani.

Bale-nek a mostani a 17. olyan sérülése, ami miatt meccset kell kihagynia, mióta a Real Madridhoz igazolt 2013 nyarán, de eddig minden évben eljutott legalább 23 bajnoki meccsig és 13 gólig. Idén a 19 meccsén csak hétszer volt eredményes, úgyhogy a mostani szezon mutatói alapján nem lehet őt kulcsembernek nevezni.

A Real a vesztett pontok tekintetében hárommal áll jobban a Barcánál, és szerdán a Depor otthonában kell megtennie a következő lépést a 2012 óta annyira óhajtott bajnoki cím felé.

1x2    
Deportivo La Coruna Döntetlen Real Madrid
7.50 4.75 1.36
[2300845] 2017-04-26 21:30:00 Deportivo La Coruna - Real Madridx;
now;87
2017-04-26;87
211384