Bajnokok Ligája

Kassaira az öltözőben rontottak rá a feldühödött Bayern-játékosok

  • MVB80

A sokat hibázó Kassai Viktor nyakába varrják a Real Madrid elleni kiesést a Bayern München játékosai.

Azt szokták mondani, az a jó játékvezető, aki észrevétlen tud maradni, nos, Kassai Viktor és stábja főszereplő lett a Real Madrid-Bayern München BL-negyeddöntő visszavágója után, ami általában nem jelent jót.

Már a Bayern javára megadott tizenegyesről is ment a vita, bár ez nálunk a befújható kategória, Robben dobta is magát persze, de ha már a Reallal általában elfogult Marca is helyes ítéletnek tartja, akkor fogadjuk el, hogy ez nem volt hiba.

Arturo Vidal kiállítása viszont nagy vihart kavart, mert a chilei középpályás a labdát érte el a becsúszásával, Kassai mégis felmutatta neki másodszor is a sárga lapot. Hozzátartozik a történethez, hogy Vidal már az 5. percben sárgát kapott, és utána több olyan belépője is volt, aminél rezgett a léc számára.

Talán ennél is komolyabb hiba volt, hogy a Real és Cristiano Ronaldo második gólja egyértelműen lesről született, és jobban megnézve a harmadik gólnál is lengethetett volna a partjelző, mert Marcelo önzetlen passzánál is jócskán előrébb tartózkodott a portugál, holott a labda mögül kellett volna érkeznie, hogy ne legyen lesen.

„Mindenre felkészültünk a meccs előtt, csak a játékvezetőre nem. Ezen a szinten nem fordulhat elő, hogy így dől el egy elődöntős hely. A játékvezető nem nőtt fel a feladathoz. Nem hiszem, hogy a Real Madrid befolyásolta volna a bírót, egyszerűen csak rossz döntéseket hozott. Sosem támogattam a videobírót, de el kell ismernem, hogy szükség van rá” – nyilatkozta Carlo Ancelotti, a Bayern edzője, aki elmondta, hogy a meccs után beszélt Kassaival, és ironikusan megjegyezte, szép munka volt.

Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elnöke is kiemelte, hogy őket sújtották a bírói ítéletek, és úgy fogalmazott, hogy Kassai volt a Bayern gyilkosa.

A német csapat játékosai közül Vidal, Thiago és Robert Lewandowski nehezen viselték a kiesést, és a bíró öltözőben válogatott sértéseket vágtak Kassaiék fejéhez, amíg a rendőrök meg nem érkeztek, és el nem terelték onnan a dühös focistákat.

„Nagyon rosszulesik, hogy így megloptak minket. Ilyen nem fordulhat elő egy ilyen fontos meccsen. 2-1-re vezettünk, és pontosan az történt, amit akartunk, erre a bíró elkezdte a kis show-ját. Ráadásul már Münchenben is eggyel kevesebben fejeztünk be a meccset, ez így nagyon sok. Szomorúan és dühösek vagyunk, mert nem a bírónak kellett volna eldöntenie a továbbjutást” – panaszkodott Vidal.

Vidal kiállítása után már nem volt esélye a Bayernnek

A BBC egyik szakértője, Pat Nevin szintén megemlítette a bíráskodást, azt mondta, a visszavágót tönkrevágta Kassai Vidal kiállításával. „Szörnyű ítélet volt, és aztán jött a megadott Ronaldo-lesgól. Fantasztikus volt ez a két meccs, de valószínűleg legalább annyit beszélnek majd Ronaldo góljairól, mint a bírói bakikról”.

A korábbi Bayern-játékos Michael Ballack a Twitteren panaszkodott Ronaldo lesgólja miatt, de John Arne Riise sem finomkodott, ő szégyent emlegetett, és értetlenkedett, hogy miért a bíró dönti el, ki kerüljön a legjobb négy közé.

Ilyen reakciók elég egyértelműnek tűnik, hogy Kassainak idén a jó kis NB I marad, a nemzetközi porodon valószínűleg egy ideig nem bíznak rá meccset.