ATP Monte-Carlo

A salakkirály is megkezdi a salakszezont

  • Cesc18

Rafael Nadal a brit Kyle Edmund ellen lép pályára Monacóban, ami nem ígérkezik számára egy habkönnyű meccsnek.

Szerdán a kilencszeres bajnok mallorcai salakkirály is bemutatkozik a hercegségben. Nadal 2005 és 2012 között sorozatban nyolcszor nyerte meg a monte-carlói Masterst, a nagy sorozatát végül a 2013-as fináléban Novak Djokovics szakította meg. Ezt két további nyeretlen év követte, majd tavaly sikerült ismét magasba emelnie a trófeát. 

62 alkalommal lépett eddig pályára a monacói publikum előtt, ebből 58-szor győztesen hagyhatta el a küzdőteret, az az a 2003-as bemutatkozása óta a mérkőzései 94%-át megnyerte. 

Az idei kiírásnak is favoritként vág neki, egyszerű dolga azonban nem lesz, hiszen már a legjobb 16 között összefuthat Alexander Zverevvel, aki komoly fenyegetést jelent a legjobbakra. De előtte még Kyle Edmundot is le kell győznie, aki látszólag nem okozhat gondot Nadalnak, ám mi nem vennénk mérget arra, hogy a spanyol habkönnyedén veszi ezt az akadályt. 

Edmund brit létére egyáltalán nem mozog esetlenül salakon, sőt, elmondása szerint szereti is ezt a borítást. Az elmúlt két szezonban sokat fejlődött és voltak kifejezetten jó meccsei salakon.

Ez egy jó lehetőség számomra. Még soha nem játszottam Rafa ellen, neki ez egy nagyon sikeres helyszín. Nyilván szeret Monte-Carlóban játszani, így ez nekem egy kiváló lehetőség. Játszottam már többször top 10-es játékos ellen, most ismét bizonyíthatok. Szeretek salakon játszani. - mondta a brit. 

Nem az jellemző Edmundra, hogy simán adná a bőrét, idén Djokovicsot, Raonicot és Wawrinkát is keményen megizzasztotta. 

Nyilván salakon, Nadal ellen ez egy brutális teszt számára, de azt se felejtsük el, hogy van egy remek adogatása és teljesen felszabadultan, görcsösség nélkül játszhat, itt csak és kizárólag a spanyolnak lesz vesztenivalója. 

hatharom.com
18.5 játék felett
@ 1.95