Nyilatkozat

Életem legrosszabb rémálma volt a robbantás - Bartra

  • varin

Marc Bartra a terrorcselekmény után először nyilatkozott hosszabban.

Alighanem minden dortmundi játékos még sokáig emlékszik majd kedd estére, amikor is a csapatot szállító autóbuszt három robbanószerkezettel próbálták meg - egyelőre nem azonosított -terroristák felrobbantani. Kisebb csoda, hogy a támadás nem követelt emberéletet, ám Marc Bartrát így is meg kellett műteni. Szerencsére a spanyol bekk operációja jól sikerült, néhány hét múlva a pályára is visszatérhet. Azok után, hogy a játékos néhány nappal ezelőtt jelezte, minden rendben vele és köszöni a szurkolást, most hosszabban beszélt az élményekről.

Fotó: Instagram

"Nagyon sokat köszönhetek a családomnak, nélkülük most sehol sem lennék, ők segítettek át minden problémán és életem legszörnyűbb élményén, a robbantáson is. Nem kívánom senkinek azt, amit átéltem.

A fájdalom és a tudattalanság, hogy fogalmam sincs, mi zajlik körülöttem, mi történt velem, a többiekkel... életem legnehezebb 15 perce volt. De az ilyen sokkból kell erőt merítsek a mindennapokban. Élni kell, harcolni, nevetni, sírni, szeretni, hinni, játszani, edzeni, találkozni emberekkel, megszagolni a fű illatát, megélni a pillanatot és minden percben boldognak lenni.

Az egyetlen dolog, amit kérek mindenkitől, hogy éljünk boldogan, békességben, nem pedig háborúban. Tudjátok, mit érzek most, amikor ránézek a csuklómra és látom, hogy mi történt velem? Büszkeséget!

Büszke vagyok és örülök, hogy mindazon sérülés és fájdalom, amit okozni akartak nekünk, csupán az én csuklómon látszik meg.

Köszönöm a nővéreknek, a doktoroknak, a terapeutáknak és mindenkinek, aki segített vagy segít. Emberek ezrei biztosítottak támogatásukról, ez pedig elképesztően nagy erőt adott nekem.

Úgy gondoltam, az a legjobb, ha kiírom magamból az érzéseimet, mert ez is segít abban, hogy 100%-osan felépüljek, amilyen gyorsan csak lehet" - írta Bartra.

A Dortmund jövő héten játssza a Monaco elleni visszavágót Franciaországban. A BVB-nek értelemszerűen Bartra nélkül kell leküzdenie a 3-2-es hátrányt, márpedig az oddsok alapján erre sok esélye nincs a németeknek. A     ugyanis a Dortmund továbbjutására 3.30-szoros, míg a Monacóéra csupán 1.28-szoros pénzt kínál.

[2476771] 2017-04-19 20:45:00 Monaco - Borussia Dortmundx;