E-sport

Egy lépésre Magyarország kedvenc csapata a döntőtől - Elődöntők, 2. nap

  • Thanatos

Vizicsacsiék favoritként várják a vasárnapi elődöntőt, ráadásul az odds sem rossz rájuk. Íme Thanatos véleménye.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

Ahogyan az már korábbi cikkünkben kifejtésre került, a múlt hétvégén kezdetét vette a rájátszás mind Európában, mind Észak-Amerikában. Egy hétvégén 2-2 mérkőzés zajlik, melyek mind BO5 szériában zajlanak, azaz 3 győzelemig. Az első héten a negyeddöntőket kellett lejátszani, ahol mindkét bajnokság 3. – 6. legjobb csapata vett részt. Az 1. és 2. helyezettek az elődöntőben fogadják a továbbjutókat. Vigaszág nincs, ám mind Döntő, mind Bronz-meccs lesz a jövő héten!

Menetrend:

EU LCS:
UOL vs. MSF 17:00

A Unicorns of Love, mint az egyetlen, magyar profi játékossal rendelkező csapat, nagy lehetőség előtt áll. Az alapszakasz során mérhetetlenül jó teljesítményt nyújtottak, egyedül a G2 tudta őket igazán megállítani, ráadásul érezhető volt a folyamatos fejlődés és küzdés. Amennyiben tartják magukat a kiharcolt hírnévhez és mutatókhoz, a döntőbe igenis be kell jutniuk. Összeszedett, sokszor bámulatos játék van mögöttük. Természetesen vannak hibáik is, továbbá nem mindenki rendelkezik elég tapasztalattal ahhoz, hogy magabiztosan kijelenthessük: egy BO5-ös széria nem jelent majd gondot. A Misfits ezzel szemben a Splyce ellen múlt héten 5 mérkőzést is kibírt, továbbá képes volt fordítani. Le a kalappal előttük, és minden tiszteletem az övéké, mert nem volt könnyű dolguk. Ám ezen a héten egy sokkal erősebb ellenféllel kell megküzdeniük, ami viszont kérdéses, mennyire megy majd nekik. Nem egyszer előfordult már, hogy összeestek és nem sikerült utána összekapniuk magukat, amiben viszont az UOL nagyon jó! Kiélezett ütközeteket várhatunk szerintem, amelyek végül azért mindig valahogy az unikornisok javára billenti a mérleget. Kicsit hazafelé húz a szívem, nem tagadom, ám ennek ellenére megalapozottnak vélem a tippet, mert az UOL rászolgált teljesítményével arra, hogy a papírforma neki dolgozzon. Kiderül ma este, hogy mennyire tud élni a lehetőséggel.

Thanatos-tipp: UOL 3 - 1 MSF

NA LCS:
TSM vs. FLY 21:00

Észak-Amerika sem holmi félvállról vehető mérkőzéssel érkezik, hanem igenis egy kifejezetten durva összecsapással. Alapvetően a TeamSoloMid egy erős, magabiztos, rengeteg csodálatos játékon belüli megvalósítással és stratégiával megáldott csapat. Ezzel szemben a FlyQuest egy hullámzó teljesítményt produkáló, számtalan váratlan és meglepő taktikát alkalmazó társaság, ahol rengeteg múlik az aktuális mentális és fizikai állapotán a játékosoknak. A papírforma egyértelműen a TSM győzelmét hozza ki, amivel nehéz is vitatkozni. Amennyiben viszont a FLY képes összekapni magát, akkor megmutathatja, hogy a BO5-ös szériák császárai nem véletlenül ők, és a 0 – 2 eredményről is lehet fordítani, hiszen számtalanszor csináltak már ilyet a csapattagok (még ha nem is ezen szervezet zászlaja alatt). Benne van a pakliban a magabiztos TSM-győzelem, ám én nagyon bízom abban, hogy a FLY képes lesz megszorongatni Észak-Amerika legkedveltebb csapatát és kiélezett, izgalmas ütközeteknek lehetünk ma este a szemtanúi!

Thanatos-tipp: TSM 3 – 2 FLY

Team SoloMid: 1.20 FlyQuest: 4.33
Unicorns of Love: 1.53 Misfits: 2.37

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.