Női kézilabda BL

Most kiderül, mennyire profi csapat a Győri ETO

Egygólos hátrányból várja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját a Győri ETO, amely hazai pályán óriási esélyese a Metz elleni mérkőzésnek.

Az egy héttel ezelőtti odavágón látottak alapján a 32-31-es vereség hízelgő a győriekre nézve, hiszen Ambros Martín lányai azon a napon nem voltak a toppon, miközben a franciák lelkesen és jól játszottak. A szoros eredmény persze bizakodásra adhat okot, hiszen a győri arénában szinte verhetetlen az ETO, a telt ház pedig természetesen szombat este is garantált.

1x2    
Győri ETO Döntetlen Metz
1.12 4.75 6.00

A fogadóirodák szorzóiból is látható, hogy ennek a találkozónak melyik együttes a favoritja, igaz, meg kell jegyeznünk, hogy a franciaországi ütközeten is csupán 1.25-ös szorzót kínáltak a Győrre.

A hendikep határokat 5,5 gólon húzták meg a bukik, vagyis nagyjából ekkora különbséget várnak a felek közé. Ha azt nézzük, hogy a Metz a Fradi otthonában 6 góllal maradt alul, akkor korrektnek is nevezhetjük ezt a határt.

Egymás ellen
09.04.17 CL Metz Győri ETO 32 : 31
15.03.15 CL Metz Győri ETO 20 : 27
14.02.15 CL Győri ETO Metz 31 : 27

Az ETO-nél egyértelműen elfelejtenék az első meccsen történteket, Danyi Gábor másodedző szerint ha a csapat hozza, amire képes, nem lesz probléma a továbbjutással. „Az első mérkőzés nem úgy alakult, ahogy vártuk, de mindenképpen pozitívum, hogy ötgólos hátrányból felálltunk. Abszolút nem kell azzal foglalkoznunk, hogy mi volt az első mérkőzés eredménye – hazai pályán a legjobbunkat kell nyújtanunk. Nagyon alaposan készülünk, és azt gondolom, hogy ha a védekezésünk feljavul, akkor nem lehet kérdés a továbbjutásunk"- fogalmazott a tréner a gyorietokc.hu-nak.

A siker kulcsa tehát a védekezés lehet, ám az elmúlt időszakban ez nem igazán ment az ETO-nak, a Fradi és a Metz ellen nagyon sok gólt kapott. Ha összeáll a győri fal, akkor valóban nem lehet probléma, ha viszont továbbra is ezt a formát hozza, izzadós lehet a mérkőzés. A gólok számát illetően egyébként 54.5 gól a határ, ami első ránézésre korrektnek tűnik, a fentiek miatt viszont veszélyesnek véljük, hogy ilyen fogadással kockáztassuk a pénzüket.

A találkozó élő televíziós közvetítése 2017. április 15-én (szombaton), 18.45-ös műsorkezdéssel a Sport1TV-n követhető nyomon.