Magyar foci

Thomas Doll az NB I egyik legszerencsésebb embere

  • ivan

A Fradi mélyrepülésében egyre többek hibásak, ám az edző felelőssége még fel sem merült. Jól van ez így?

Szerda este Pakson kapott ki 3-1-re a Fradi, amely zsinórban negyedik tétmérkőzésén maradt nyeretlen, így a bajnokság tulajdonképpen elúszott, a zöld-fehérek már kilenc pont hátrányban vannak a listavezető Videotonnal szemben, miközben az 5. paksiak már csak egy pontra ott loholnak a címvédő mögött.

Ferencváros#hun-ferencvaros#5

A Fradi számára a Magyar Kupa megnyerése jelentheti a mentsvárat, Böde és társai már a legjobb négy között járnak, az elődöntőben pedig az NB III-as Budafokot kell legyűrniük. A másik ágról a Vasas-Mezőkövesd párharc győztese érkezhet, vagyis a kupa favoritjai papíron a zöld-fehérek.

Fotó: fradi.hu

A paksi vereség a Fradi-szurkolók körében rendkívül kínos és bosszantó, hiszen a tolnaiak a ferencvárosi költségvetés töredékéből gazdálkodnak és csak magyar játékosokkal dolgoznak. A csapat lélektelen és elképzelés nélküli játéka hetek óta megfigyelhető, Thomas Doll mégsem tud semmit tenni, csupán hétről hétre elmondja, nem mindenki felel meg az elvárásoknak.

"Gratulálok a Paksnak a megérdemelt győzelméhez. Nem szeretnék sok mindent mondani, mert reggelig itt ülhetnék.

Szörnyű volt a játék, hiányzott a szív, egy halott csapat volt a pályán. Élettelen fellépés volt, jelenleg ezt a futballt tudjuk játszani.

Az első 25 percben érzésre 70-80 százalékban birtokoltuk a labdát, de nem volt semmi váratlan húzás, semmi egy egy elleni csel. Ez a csapat nem érdemli meg, hogy a bajnoki címért játsszon. Természetesen becsületesen végigjátsszuk a szezont, a kupában ott vagyunk az elődöntőben. Van néhány játékos, akire mindig lehet számítani, másokra viszont kevésbé" - idézte a fradi.hu a szakvezető szavait a paksi mérkőzés után. 

Az, hogy Doll lemondott a bajnoki címről, korrekt, hiszen látva a csapat játékát és helyezését botorság lenne hülyíteni a címvédés lehetőségével bárkit is. Amikor azonban egy együttes ennyire motiválatlan, ötlettelen futballt játszik, akkor a szurkolóban óhatatlanul is felmerül a vezetőedző felelőssége is.

Update: Csütörtök kora délután sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros, ahol Kubatov Gábor klubelnök megerősítette pozíciójában Thomas Dollt.  "Amikor jól ment a csapatnak, mindenki szerette Thomas Dollt, a kezét szorongatták, szelfiztek vele. Most azt várják, hogy küldjük el. Ha elengednénk a kezét, mit gondolna a következő edző? Azt hogy őt is kivégezzünk majd?" - tette fel a kérdést a klub első embere, aki kiemelte, hogy a német tréner az FTC történetének 4. legsikeresebb edzője és ittléte óta közel 2,5 milliárd forintos bevételt értek el a játékoseladásokból (via csakfoci) 

A Fradinál azonban erről nincs szó, két héttel ezelőtt Orosz Pál vezérigazgató éppen arról beszélt egy tévés interjúban, hogy Thomas Doll helye stabil, és akkor sem kell a német trénernek a kirúgástól tartania, ha éppen a nyáron újra elhasal a Fradi a nemzetközi kupaselejtezőjében.

Mindezt tekinthetjük a bizalom jelének is, de fura ezt egy olyan klub elöljárójától hallani, amely "kevesebbért" is rúgott már ki edzőt, sőt, Pintér Attila esetében azt is láthattuk, hogy adott esetben egy bajnoki cím sem jelenthet garanciát a ferencvárosi kispadra.

Thomas Doll tehát biztonságban van, élvezi a klubvezetés feltétlen bizalmát. Hogy ez valóban egy őszinte bizalom, esetleg a debreceni sztorihoz hasonló okok húzódnak meg a háttérben, azt nem tudhatjuk. A német tréner szerződése mindenesetre 2019 nyaráig szól...


Szombaton a Ferencváros a Vasast fogadja az OTP Bank Liga 25. fordulójában, a 20 óra 30 perckor kezdődő találkozót az M4sport élőben közvetíti.

[2295558] 2017-04-15 20:30:00 Ferencváros - Vasasx;
209575