Tipp

Unatkozva nyerhetünk Véberékkel

  • varin

A keleti rangadón a Nyíregyháza megkaphatja idei sokadik pofonját, de sok gólt azért ne várjunk.

Finoman szólva sincs kirobbanó formában egyik keleti fellegvár sem, a Balmazújváros és a Nyíregyháza fordulók óta szenved. Kettejük közül a hajdúsági csapat reménykedhet még egy korrekt szezonzárásban, a Balmaznak van még esélye a feljutásra, míg Nyíregyházán szégyenszemre már inkább hátrafelé kell tekintgetniük, mintsem előre. A csalódottak rangadójából azonban aligha gólparádé születik majd.

Ritka az örömteli pillanat manapság a Szparinál

Véber György, a Nyíregyháza mestere ugyanis néhány héttel ezelőtt a védekezésre helyezte a hangsúlyt a sok kapott gól miatt, ennek pedig az lett az eredménye, hogy az utolsó hat meccsükön 3-5-ös gólkülönbséget értek el és csak egy találkozón esett legalább három gól. A Szpari mestere korábban lenyilatkozta, nem hagyja, hogy fiai szégyenben hagyják őt és nem mond le az edzői posztjáról. Ebből leginkább arra lehet következtetni, hogy a Szpari még a szokásosnál is óvatosabb futballal rukkol majd elő a Balmaz ellen, ahova az egy pontért és a méltóságuk megőrzéséért utaznak majd Tisza Tiborék.

A hazaiaknál sem fenékig tejfel az élet, öt meccsen négy pontot szereztek, becsúszott néhány nehezen érthető pontvesztés. Mindazonáltal a Balmazújváros védelme az NB II egyik legjobb sora, erről tanúskodik a 26 bekapott gól is, ha pedig a hazai pályát nézzük, egyetlen csapatot sem mattoltak kevesebbszer, mint a Balmazt.

Szintén fontos statisztika lehet, hogy a Balmazújváros idei 14 hazai bajnoki meccsén 1,64 volt a gólátlag, mindössze három alkalommal született legalább három gól.

Habár az elmúlt években nem fukarkodtak a gólokkal ebben a párosításban, ősszel például 3-1-re nyert a Szpari pályáján a Balmaz, ám most merőben más a leányzó fekvése, egy óvatosabb Nyíregyháza és egy formán kívül lévő Balmazújváros találkozik majd. Szerintem 1-0, 2-0 körüli eredmény lesz, a vendégektől mindenesetre nem várok gólt.

hatharom.com
2.5 gól alatt
Odds: 1.80
Tét: 5/10
Eddig éri meg: 1.72
[2294425] 2017-04-12 18:00:00 Balmazújváros - Nyíregyházax;