NB I

Nagy esély előtt a Videoton

Két nyeretlen meccs, illetve a Honvéd botlása után a sereghajtó Gyirmóthoz látogat a Videoton az NB I. 26. fordulójában.

Győzelmi kényszerben a Videoton. - Fotó: vidi.hu

Két fordulóval ezelőtt még három ponttal vezette az NB I-et a Videoton, most viszont kétpontos hátrányban van a székesfehérvári csapat a Honvéddal szemben. Mindezt annak köszönheti Henning Berg együttese, hogy Pakson csak egy pontot szerzett, míg a Vasas ellen szégyenszemre hazai környezetében kapott ki. Igaz, mivel kedden botlott a Honvéd, így, ha nyerni tud a Vidi, akkor visszaveheti vezetőpozícióját.

A fehérváriak egyébiránt nem játszottak jól az utóbbi fordulókban, rengeteg helyzetet hagytak kihasználatlanul, ráadásul védelmük igen csak sebezhető volt, ami nem volt jellemző a csapatra tavasszal. Hogy mást ne mondjuk, az angyalföldiek elleni ütközetig 2017-ben mindössze egy találatot kapott Kovácsik Ádám, a Vasas ellen azonban kétszer kellett kihalásznia a hálóból a játékszert. A fővárosiak elleni vereség pedig roppant mód fájhat Juhász Rolandéknak, hiszen a végjátékban emberelőnyben játszottak.

"Vesztes mérkőzés után egy csapat mindig nagyon várja a következő bajnokit, hogy kijavíthassa a hibákat. Ebből a szempontból szerencsénk van, hogy nem kell egy egész hetet várnunk a lehetőségre, hanem már szerdán ismét pályára léphetünk. Egyáltalán nem vár ránk könnyű mérkőzés, hiba lenne azt hinni, hogy ezúttal is könnyedén nyerünk majd 4-0-ra, ahogy a szezonban már kétszer sikerült a Gyirmót ellen. Nincs két egyforma meccs, szerdai ellenfelünk pedig biztos, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy megnehezítse a dolgunkat. Most ugyan a második helyen vagyunk, de úgy gondolom, ha a hátralévő mérkőzéseinket megnyerjük, akkor mi leszünk a bajnokok - a célunk pedig továbbra is ez" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Stopira, a vendégek védője.

[2295554] 2017-04-12 18:00:00 Gyirmót - Videotonx;

Az tehát biztos, hogy jóval több kell a Videotontól szerdán, hogy ismét győzelmet ünnepelhessen, egyébként is, a Gyirmót kezd formába lendülni. A kisalföldi csapat az MTK ellen lezárta hosszú nyeretlenségi sorozatát, s megindította az utolsó rohamot a bennmaradás kiharcolása érdekében.

A hétvégén viszont újfent kikapott a sárga-kék együttes, igaz, Urbányi Istvánék jól játszottak Debrecenben, elég sokáig vezettek, ám ezúttal sem volt szerencséjük. Viszont, ha ugyanazzal a küzdőszellemmel tudnak pályára lépni a gyirmótiak hét közben, akkor könnyen benne van a pakliban, hogy elkapják a kisebb gödörben lévő Videotont.

Azonban a taktikai hadrendjükön biztosan változtatniuk kell a kisalföldieknek, mivel egyre kevesebb a hátralévő forduló, s egyre nagyobb a csapat lemaradása a bennmaradásért vívott harcban. Kedden a Diósgyőr ráadásul legyőzte a Honvédot, így a sárga-kékeknek nyerniük kell szerdán, ha el akarják érni céljukat.

A nyíltabb Gyirmót ellen pedig jóval több esélye lehet a Videotonnak, bár a szezon során kétszer is nagyon simán, egyaránt 4-0-ra nyertek a székesfehérváriak az akkor defenzívebb felfogásban pályára lépő újonc ellen. Noha házon kívül nem nyújt olyan teljesítményt Henning Berg együttese, mint hazai pályán, úgy véljük, hogy ismét kijön a felek közti minőségbeli különbség, s a piros-kékek az idei szezonban harmadjára is begyűjtik a három pontot az újonc ellen, s visszaveszik vezetőpozíciójukat a tabellán.

hatharom.com
Videoton
@ 1.50

Tippelj a magyar meccsekre a Tippkirályban!