Bajnokok Ligája

Kitart-e a Real veretlensége a müncheni túra végéig?

A Barcelona veresége után a Real sincs könnyű helyzetben, a Bayern ugyanis remek formában várja Cristiano Ronaldóékat.

A Bayernnél leginkább amiatt aggódnak, hogy Robert Lewandowski csak negyedórát edzett kedden, de nem tudni, hogy pusztán elővigyázatosságból, vagy azért, mert fáj a szombati, Dortmund elleni rangadón megsérült válla.

A lengyel csatár a Dortmund elleni duplájával átvette a vezetést a Bundesliga góllövőlistáján, de a BL-ben sem áll rosszul, eddig hétszer volt eredményes, így csak Lionel Messi (11) és Edinson Cavani van előtte (8), de utóbbi már biztosan nem szerezhet többet.

Lewandowski a sérülése ellenére szinte biztos, hogy kezdeni fog, Mats Hummels viszont kihagyja a negyeddöntő első felvonását, mivel a bokáját fájlalja.

A kapuba visszatér a kisebb műtéten átesett Manuel Neuer és Thomas Müller is megkapta a zöld jelzést a csoportorvostól, úgyhogy optimistán várhatják a sorozat rekordbajnokát a bajorok.

A Realnál viszont gondok lehetnek hátul, Raphael Varane és Pepe el sem utazott Münchenbe, és a spanyolok szurkolói attól félnek, hogy nélkülük nehéz lesz megfékezni a Bayern félelmetes támadósorát.

A hiányzók miatt sokkal nagyobb feladat vár Sergio Ramosra

A két csapat szerda este 23. alkalommal találkozik a nemzetközi kupákban, ami rekordot jelent. Az eddigi 22 meccsből a Bayern tizenegyet, a Real kilencet nyert meg, a gólok terén a müncheniek állnak kettővel jobban (33-31).

Egy klasszikus párharc nagy pillanatai:

Legutóbb 2014 tavaszán futottak egymásba, akkor a Real kettős győzelemmel ejtette ki a Bayernt az elődöntőben, és a végén meg is nyerte a sorozatot – annak a Carlo Ancelottinak az irányításával, aki most már a Bayern öltözőjében számol be a játékosainak a realosok minden apró titkáról.

Negyeddöntőt eddig kétszer vívtak, 2002-ben 2-1-gyel ment tovább a Real – amely akkor is BL-győztes lett végül -, 1988-ban pedig 4-3-mal ejtette ki a Bayernt, hogy aztán az elődöntőben kipottyanjon a PSV Eindhoven ellen. Az összesített mérleg alapján döntetlenre állnak a felek, mindketten öt-öt párharcot nyertek meg.

A Bayern sorozatban hatodszor játszik negyeddöntőt (összesen huszonnyolcadszor), és a korábbi öt évben mindig be is ment az elődöntőbe, utoljára 2009-ben esett ki ebben a fázisban, amikor a Barcelona a 4-0-s hazai győzelmével mindent eldöntött már az első meccsen.

A Real még az ellenfél sorozatát is übereli, mert zsinórban hetedszer szerepel a legjobb nyolc között, és ebben a BL-idényben még nem szenvedett vereséget. Egészen elképesztő szám: a madridiak a 34. alkalommal játszhatnak az elődöntőbe jutásért a legkomolyabb európai kupasorozatban, és csak hatszor botlottak el ebben az akadályban, utoljára 2004-ben, amikor a Giuly és Morientes vezérletével parádézó Monaco megtréfálta őket.

1x2    
Bayern München Döntetlen Real Madrid
1.75 3.70 4.20