Bajnokok Ligája

Ez alapján még el is hihetné a Barca, hogy van esélye

  • MVB80

A Juventus ledózerolta a Barcelonát a negyeddöntő első meccsén, de a bukmékereknél nem reménytelen Messiék helyzete a visszavágón.

Megdőlt egy régi nagy igazság, a Barcelona másodszor is nyakig belegázolt ugyanabba a folyóba, a katalánok újfent bizonyították, hogy hátul mennyire sebezhetőek, és azt is, hogy ha egy csapat előveszi a parkoljuk be a buszt a kapu elé taktikát, akkor nincsen B tervük.

Mert ugyan a nem éppen a smirglikeménységű védelmeiről híres spanyol bajnokságban az MSN mindig képes előállni valami olyan varázslattal, amire az ellenfelek nem tudnak reagálni, a Juventus elleni BL-negyeddöntőn láthattuk, hogy ha Bonuccinak vagy Alex Sandrónak hívják a másik oldalon futkározó védőt, akkor bizony megáll a tudomány.

Nem vagyunk szenilisek, tudjuk, hogy a Barca a PSG ellen egy körrel ezelőtt még ennél is nagyobb hátrányból tett csodát, de a Juventus 2011 januárja, vagyis több mint hat éve nem szenvedett olyan vereséget, amellyel hosszabbításra kényszerülne, akkor a Napoli verte 3-0-ra Edinson Cavani triplájának köszönhetően.

Luis Enrique, a Barcelona edzője azt nyilatkozta, úgy érezte magát, mintha a PSG elleni első meccs harmadik félideje zajlott volna a pályán.

„Újra átéltük az akkori rémálmot. Ki kell elemeznünk, hogy miért játszottunk ennyire gyengén, ez a meccs még rosszabbul érintett, mint a párizsi. Optimista ember vagyok, és abban bízom, hogy sikerül talpra állnunk, de nekem kell vállalnom a felelősséget a vereség miatt” – nyilatkozta a szezon végén távozó Luis Enrique, aki a Király Kupában ugyan döntőbe vitte a csapatát, de a bajnokság és a BL elúszni látszik.

Csúnyán padlót fogott Iniesta és a többi barcás

A Juve az egész BL-szezonban eddig két gólt kapott, mindkettőt még a csoportkörben, egyet a Lyon, egyet pedig a Sevilla ellen, ami jól jelzi, mennyire kilátástalan a Barcelona helyzete. Ennek ellenére Andrés Iniesta azt mondta, nem érzi annyira reménytelennek a visszavágót, mint a PSG elleni zakó után, és a második félidei játékuk alapján megérdemelték volna, hogy szerezzenek egy gólt.

Egy érdekes statisztika: a Juventus játékosai 108,7 kilométert futottak kedd este, míg a barcások 99,6-ot, igaz, ez főleg abból adódik, hogy a vendégeknél volt a labda, és kézilabdás módra adogatták körbe a torinói betonfalat. Ugyanakkor Párizsban a mostaninál 5,5 kilométerrel többet nyargalásztak a pályán a Barca-játékosok, az egy másfajta, nyíltabb meccs volt, ennek ellenére ott sem tudtak a nagy erőfeszítésből semmit sem kihozni.

A párizsi összeomlás után 15-20-szoros oddsszal adták, hogy a Barcelona csodát tesz saját szentélyében, ehhez képest most meglehetősen alacsonynak tűnik, hogy 5-6-szoros pénzt fizet Messiék továbbjutása.

Pedig az olaszok védelme sokkal masszívabb, és ha rohamozni kezd a Barca, akkor Dybala, Cuadrado és Higuaín előtt meglesz a lehetőség, hogy végleg megpecsételje az ötszörös BL-győztes sorsát.

A Juve 1996 óta nem nyert semmit a nemzetközi porondon, de a keddi eredmény is mutatja, a csapat felkészült arra, hogy ismét Európa legjobbja legyen.

A jövő héten esedékes visszavágóra már kijöttek az oddsok is, a katalánok sikere 1.50-es, az Öreg Hölgy győzelme 5.50-es szorzóval fogadható.

1x2    
Barcelona Döntetlen Juventus
1.50 4.30 5.50
[2476773] 2017-04-19 20:45:00 Barcelona - Juventusx;