Tipp

Ez a mérkőzés a békéről szólhat

Szomorú apropó szolgáltat jó tippet a szerdán bepótolandó Dortmund-Monaco BL-mérkőzésre.

A kedd este a Juventus-Barcelona derbi ellenére sajnos nem a futballról szólt. Mint arról mi is beszámoltunk, a Borussia Dortmund buszát több robbanószerkezettel próbálták meg felrobbantani, az incidensben pedig Marc Bartra, a németek védője megsérült, kórházba kellett szállítani. A találkozót szerda 18 óra 45 percre halasztotta az UEFA, így nem kell várni sok időt a pótlásra. Az eset természetesen hihetetlenül szomorú és elkeserítő, már megint egy olyan történés szolgáltatja a beszédtémát, amelynek a világon semmi köze a labdarúgáshoz. Ez pedig véleményem szerint magára a mérkőzésre is hatással lehet.

Fotó: Reuters

Már a találkozó elhalasztásának bejelentése előtt is Nyilasi Tiborék a Sport TV stúdiójában arról értekeztek, hogy ha meg is rendezik a mérkőzést, annak sokkal kevésbé lenne tétmeccs jellege, mint normál esetben, és ezzel én is maradéktalanul egyetértek. Ám azt követően, hogy biztosan kiderült, néhány, embernek aligha nevezhető lény egy egész csapatot akart eltüntetni a föld színéről, hihetetlen sebet ejtve ezzel nem csak a labdarúgáson, de az alapvető szabadsághoz és élethez való jogunkon is, én azt várom, hogy a hatalmas tét ellenére is a felek egy viszonylag békés találkozót vívnak majd egymással.

Az ilyenkor szokásos összeborulás és szolidaritás természetesen azonnal megkezdődött, a dortmundi fanatikusok otthonaikban látták vendégül a francia szurkolókat, akik a mérkőzés elhalasztásának bejelentését követően hangosan skandálva éltették ellenfelüket a lelátón, támogatásukról biztosítva ezzel a rivális csapatot és a sérült Marc Bartrát.

Úgy gondolom, ilyen körülmények közepette a játékosok sem úgy mennek majd ki a gyepre, mint akik vért ittak, többen a hazaiak közül vélhetően még kisebb sokkhatás alatt vannak annak tudatában, hogy 24 órával ezelőtt az életükre törtek.

Természetesen nem ildomos ilyenkor a dolog sportfogadással kapcsolatos aspektusát vizsgálni, ám nem árt megjegyezni, hogy a fogadóirodák 4,5-es határral engednek fogadni a lapokra, amelyre a történtek fényében szerintem megéri fogadni. Szomorú dolog persze, hogy egy ilyen apropó szolgáltat jó érvet egy fogadás mellett, szívesen eltekintettem volna ezen cikk megírásától, ám úgy tűnik, jelenleg nem ebbe az irányba haladunk...

hatharom.com
Kevesebb, mint 4,5 lap
@1.85
[2476767] 2017-04-11 20:45:00 Borussia Dortmund - Monacox;