Darts

Brutális este elé néz a skót showman, Taylort nyeretjük

A walesi és ír kitérő után csütörtökön visszatér a Darts Premier League-mezőnye Angliába, a 11. fordulóban Liverpool látja vendégül a világ legjobbjait.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1500-an vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Élesedik a helyzet a legjobb négy közé való jutást illetően, a mostanival együtt ugyanis már csak négy forduló van hátra az alapszakaszból. Múlt héten Raymond van Barneveld és James Wade dupláztak, Liverpoolban pedig Peter Wrightnak és Gary Andersonnak jut ez a nem túl hálás feladat. Egy ilyen duplázós este ugyanis könnyedén megpecsételheti egy játékos sorsát. 

A két skót klasszis közül papíron "Snakebite"-ra vár a nehezebb feladat, hiszen honfitársa mellett a tabellát vezető, világelső Michael van Gerwennel is meg kell mérkőznie. Wright abból a szempontból szerencsés helyzetben van, hogy a második helyen áll, ugyanakkor egy nullázós estével még az is előfordulhat, hogy a vonal alá kerül, azaz az ötödik pozícióba..Ezt mindenféleképpen szeretné elkerülni, hiszen azzal elég nehéz helyzetbe sodorná magát, ne felejtsük el, hogy a versenyben lévő nyolc játékos közül egyedül neki nem sikerült még korábban soha elődöntőbe jutnia a PL-ben. 

Nyilván Wright nem azon agyal, mi van, ha mindkettőt elveszíti, ő abban a szellemben lép színpadra, hogy mindkettőt be akarja húzni. A holland ellen kezd, ez lesz immáron az 57. randevújuk, az utóbbi években nagyon komoly rivalizálássá nőtte ki magát az ő csatájuk is, amiből általában, szám szerint 45-ször Van Gerwen került ki győztesen. Idén azonban nem dominálja ennyire a párharcukat "Mighty Mike", a skót többször is legyőzte és jó néhány komoly színvonalú meccset vívtak. 

A bukmékereknél természetesen MvG a meccs toronymagas favoritja, ami abból a szempontból érthető, hogy egyrészről első pályán lesz, másrészről a Premier League-ben még soha nem kapott ki Wrighttól. Ugyanakkor a skótot óriási hiba lenne leírni, így fogadás tekintetében vagy engedjük el ezt a meccset, vagy legyünk bátrak és X2-be húzzuk be, amire igen vaskos, háromszoros pénzt fizetnek. 

Nagyon nem könnyű forduló, ha azt szeretnénk, hogy profit álljon a házhoz...Talán Phil Taylornak érdemes bizalmat szavazni, aki múlt héten rangadót nyert Barney ellen, ezzel pedig megérkezett a legjobb négy közé. Egy csalódott James Wade lesz az ellenfele, az angol hiába rázta meg magát Dublinban, a két hollanddal nem bírt el és nulla ponttal zárta a fordulót, amivel meg is pecsételte a saját sorsát. Nagyon nehéz elképzelni, hogy ő innen még feltámadjon, ez gyakorlatilag az utolsó utáni szalma szál. Ám ezt éppen Taylor ellen megragadni finoman szólva sem egyszerű feladat...

hatharom.com
Taylor nyer
@ 1.65

Andersonnak az első meccse Dave Chisnall ellen lesz, aki a maga hét pontjával már nem sok mindenben reménykedhet. Ennek köszönhetően azonban innentől kezd igazán veszélyessé válni az angol, hiszen teher nélkül játszhat, ha pedig elengedi a kezét, akkor tudjuk, hogy csoda dolgokra képes. Múlt héten éppen Wrightot viccelte meg, most pedig akár Gary bicskája is beletörhet, Chizzynek egyébként is fekszik az a fajta adok-kapok, amit általában a skóttal játszani szokott. 1.45-ért nagy pénzt nem tennénk Andersonra, a 180-as rekord viszont akár még veszélybe is kerülhet...

A skót rangadó előtt még Adrian Lewis és Raymond van Barneveld is egymásnak feszül, ami szintén óriási derbi és rettentő fontos a rájátszást illetően. Három pont választja el őket, de ez akár egyre is olvadhat, ha Lewis hagyja el győztesen a liverpooli ringet. Abszolút háromesélyes meccs, Barney a kiegyensúlyozottabb kettejük közül, de az angol bármikor képes megrázni magát. 

Nem könnyebb megtippelni Wright és Anderson mérkőzését sem. Még a harmadik héten Leeds-ben egy óriási csatát vívtak, akkor előbbi döbbenetesen nagyot játszott és nem sok esélyt adott honfitársának. Ez azonban most egy teljesen más meccs lesz, fontos, hogy mit játszanak az est elején és milyen lelki állapotban vágnak neki ennek a presztízs összecsapásnak.

Liverpool, 11. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 Gary Anderson-Dave Chisnall 1.45 4.65 4.25
20:45 Michael van Gerwen-Peter Wright 1.35 5.25 5.25
21:15 Adrian Lewis-Raymond van Barneveld 2.40 4.10 2.15
21:45 Phil Taylor-James Wade 1.65 4.40 3.45
22:15 Peter Wright-Gary Anderson 2.40 4.10 2.15

Kattints a képre a játékért!