Magyar foci

Ki gondolta volna, hogy ilyen fontos lesz a Diósgyőr-Honvéd meccs?!

  • MVB80

Az NB I-ben élre álló Honvéd nehéz meccsre számíthat az edzőváltás óta feltámadó Diósgyőr ellen.

A két csapat örömérlege alapján ez egy kiegyenlített párharc, a borsodiak pályaválasztásával eddig 50-szer játszottak a csapatok, és a hazaiak tizenhatszor, a kispestiek tizenkilencszer nyertek, a gólarány 77-71 a fővárosiak javára.

1x2    
Diósgyőr Döntetlen Honvéd
3.25 3.35 2.10

A Diósgyőr még mindig kiesőhelyen áll, de Bódog Tamás érkezése egyértelműen felrázta a csapatot. Amióta a dán Bröndbytől hazatérő edző irányítja a DVTK-t, a bajnokságban legyőzte az Újpestet és pontot szerzett a Fradi otthonában, miközben Bödééket a kupa negyeddöntőjében is alaposan megszorongatta. Bódog letámadásos taktikája nem nagyon ízlik az ellenfeleknek, ennek is köszönhető, hogy a csapat utolsó négy meccsén csak négy gólt kapott.

A Diósgyőr a 2011-2012-es szezontól számolva öt meccset nyert meg zsinórban a Honvéd ellen, a legutóbbi két alkalommal azonban a vendégek örülhettek, akik tavaly áprilisban 2-1-re, augusztusban 3-0-ra győztek.

Marco Rossi csapat ebben az idényben otthon is legyőzte a miskolciakat, Davide Lanzafame és Koszta Márk fejesével alakult ki a 2-0-s végeredmény november elején.

A Honvéd a bajnokság legnagyobb meglepetését okozza azzal, hogy nyolc körrel a vége előtt kétpontos előnnyel vezet a Videoton előtt, és a Sopron ellen győztes gólt szerző Eppel Márton 11 góljával élre állt a mesterlövések között.

Lanzafame viszont hosszú góltalansági sorozatot görget maga előtt, a Juventusban nevelkedő olasz légiós február 17-én, az MTK otthonában volt utoljára eredményes.

Eppel góljai a Fradi és a Haladás ellen is győzelmet értek

A Honvédnál Ivan Lovric begyűjtötte az ötödik sárgáját, így helyette Bobál Dávid játszhat a védelemben, a hazaiaknál viszont nincs hiányzó.

Nagy csatára van kilátás, hiszen a Diósgyőrnek a menekülés, a kispestieknek az élen maradás miatt kellenek a pontok, és a döntetlen egyik csapat helyzetén sem javítana.

[2295557] 2017-04-11 18:00:00 Diósgyőr - Honvédx;
now;212
2017-04-12;212
209575