Nemzetközi foci

Hatalmas meglepetés - edzőváltás Messiéknél

Edgardo Bauza mindössze nyolc mérkőzésen irányíthatta az Albicelestét. Spanyol sztárcsapatból jöhet az utód.

Alig nyolc hónap és nyolc mérkőzés után az Argentin Labdarúgó Szövetség magyar idő szerint kedd hajnalban bejelentette, edzőváltást eszközölnek, menesztik Edgardo Bauzát a kapitányi székből.

A korábban argentin klubcsapatokat edző Bauzát augusztusban nevezték ki a válogatott élére, ám a vele megvívott nyolc vb-selejtezőn az Albiceleste mérlege igencsak gyenge, mindössze 11 pontot szereztek, ráadásul Brazíliától simán, 3-0-ra kaptak ki. Ennek fényében nem csoda, hogy Lionel Messiék csupán a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

Fotó: Televisa Deportes

Bauzát azzal a céllal nevezték ki 2016-ban, hogy minél hamarabb juttassa ki a válogatottat a 2018-as világbajnokságra azok után, hogy a csapat sorban két Copa América-döntőt is elbukott tizenegyesekkel. Habár a szövetségi kapitány eredményei nem túl pozitívak, a "javára lehet írni", hogy meggyőzte Lionel Messit arról, folytassa a válogatottbeli szereplést.

Az AFA állítólag már ki is nézte Bauza utódját, aki vagy a Sevilla mestere, Jorge Sampaoli vagy pedig az Atlético Madridot irányító Diego Simeone lenne.

A két Copa-kudarc után tehát egy újabb blama árnyékolja be a kétszeres világbajnok nemzet futballját. Messi furcsa visszavonulása, a nyilatkozatstop, Leo négymeccses eltiltása, majd Bauza kirúgása mindössze nyolc mérkőzés után - mind-mind olyan jelek, amelyek azt mutatják, valami nagyon nincs rendben az Albicelesténél immáron évek óta.

Argentína legközelebb június 11-én lép pályára barátságos mérkőzésen Brazília ellen, majd a selejtezősorozatot Uruguay vendégeként folytatják augusztus végén.

186573