NFL

A liga keményen bünteti a kaszinózó játékosokat

  • varin

Roger Goodell egyelőre a sportfogadás legalizálása ellen van, ám a Raiders költözése sokat elárul az irányról.

Április elején hivatalossá vált, hogy az Oakland Raiders Las Vegasba költözik át 2019-ben, így tehát a bűn városa NFL-csapatot kap. Habár a döntés igencsak megosztotta a szakmai berkeket, mindössze egyetlen csapat, a Miami Dolphins voksolt a döntés ellen, így a csapatok tulajdonosai 31-1 arányban fogadták el a Raiders költözését. Hogy a Nevadába költözésnek milyen hatásai lesznek az amerikai szerencsejáték-iparra, azt egyelőre még nehéz látni, mindenesetre Roger Goodell, az NFL első embere továbbra is a sportfogadás ellen van.

Amerikában jelenleg négy államban legális csupán a sportfogadás, ezek egyike Nevada. A szabályozás miatt a tengerentúlon jelenleg hihetetlen volumenben áramlanak a pénzek az illegális piacokon.

"Szeretnénk biztosítani a sportág tisztaságát, így továbbra is az ellen vagyunk, hogy legalizálják az országban a sportfogadást. Hiszünk benne, hogy továbbra is akkor a legjobb az amerikaifutballnak, ha a nézők is biztosak lehetnek benne, egy végeredmény nem azért született meg, mert befolyásolták azt. Elszántak vagyunk ezzel kapcsolatban és nem engedünk az álláspontunkból" - mondta Goodell.

Mások szerint ugyanakkor a Raiders Las Vegasba engedése az első lépése annak, hogy Amerika-szerte legalizálják a szerencsejátékot és vélhetően a négy államot továbbiak követik majd a növekvő adóbevételek reményében.

Eközben Goodell - hangot adva elszántságának - több játékost, köztük James Harrisont, NaVorro Bowmant és Patrick Chungot is pénzbüntetéssel fogja sújtani, amiért a Las Vegas-i MGM Kaszinóban tiszteletüket tették egy szkanderbajnokságon. A játékosoknak ugyanis tilos promóciós eseményen megjelenniük kaszinóban.

A 2017-es NFL-szezon szeptember 7-én kezdődik, a döntőre pedig február 4-én, Minneapolisra kerül sor. A Super Bowl favoritja természetesen a tavaly gigászi fordítást bemutató New England Patriots.

Melyik csapat nyeri a Super Bowlt?
New England Patriots 6.00
Dallas Cowboys 10.00
Seattle Seahawks 10.00
Green Bay Packers 11.00
Pittsburgh Steelers 12.00
Atlanta Falcons 15.00