Premier League

Újabb londoni rangadót nyerhet az Arsenal

A West Ham után a Crystal Palace együttesével csap össze Arséne Wenger együttese a Premier League-ben.

Újabb londoni rangadót nyernének az Ágyúsok. - Fotó: facebook.com/Arsenal

Szerdán lezárta rossz sorozatát az Arsenal, s három nyeretlen meccset követően nyerni tudott a Premier League-ben. Az Ágyúsok a West Hamet győzték le múlt héten, s hétfőn egy szintén londoni csapatot, a Crystal Palace együttesét fektetnék két vállra.

1x2    
Crystal Palace Döntetlen Arsenal
4.30 3.60 1.75

A Sasok az elmúlt hetekben igencsak jó produkcióval rukkoltak elő, hiszen zsinórban négy mérkőzést nyertek, többek közt például a Stamford Bridge-ről hozták el a három pontot. Sam Allardyce együttese azonban a hétközi fordulóban megtorpant, s 3-1-re kikapott a Southampton otthonában.

A Szentek otthonában mutatott játékkal nem lehet elégedett Allardyce, ráadásul Yohan Cabaye kidőlt azon a meccsen, de úgy tűnik, hogy James McArthur sérülése sem jön rendbe a hétfő esti ütközetig. Mellettük James Tomkins, Scott Dann, Connor Wickham, Steve Mandanda biztosan nem játszik az Arsenal ellen, míg Loic Remy, Pape Souaré, Patrick van Aanholt és Frazier Campbell játéka is erősen kérdéses.

[2252493] 2017-04-10 21:00:00 Crystal Palace - Arsenalx;

Ami a vendégeket illet, az Arsenal úgy tűnik, hogy kezd kilábalni a gödörből, azonban a csapatnak nagyon kaparnia kell, ha jövőre is a Bajnokok Ligájában szeretne szerepelni. Az Ágyúsoknak ugyanis négy pont volt a lemaradásuk a fordulót megelőzően a negyedik helyezett Manchester Cityvel, s hat a Liverpoolal szemben. Igaz, Arséne Wenger gárdája Pep Guardioláékhoz képest eggyel, míg Jürgen Klopékhoz képest kettővel kevesebb meccset játszott.

A piros-fehéreknél egyébként egyre több játékos bevethető a mezőnyjátékosok közül, hiszen már csak Santi Cazorla marad ki biztosan, ugyanis Laurent Koscileny és Lucas Pérez játékára egyre több esély mutatkozik. Kapusposzton ugyanakkor vannak problémák a vendégeknél, hiszen Petr Cech után David Ospina is megsérült, igaz, a West Ham ellen Emiliano Martinez tökéletesen helyettesítette a sorban előtte álló hálóőröket.

[2252493] 2017-04-10 21:00:00 Crystal Palace - Arsenalx;5

Az Arsenalnak egyébiránt kifejezetten jól megy a Crystal Palace ellen, hiszen az Ágyúsok a felek legutóbbi nyolc egymás elleni bajnokijából hetet is behúztak, a maradék egyen pedig döntetlent játszottak. Legutóbb 2017 első napján találkoztak a felek az Emiratesben, amikor is a hazaiak nagyon simán, 2-0-ra nyertek. Ez pedig mindenképp jó előjel, mivel egyébként a piros-fehérek az utolsó három, idegenbeli Premier League meccsüket zsinórban elbukták. 

Ugyanakkor nem lesz egyszerű dolga hétfőn az Ágyúsoknak, hiszen a hazaik még mindig az életükért küzdenek, ugyanis a sorozatban aratott négy győzelem csak arra volt elég, hogy levegőhöz jussanak Allardyce-ék a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Mindezek után a bukmékereknél a vendégek a favoritok, ami egyébként a két fél játéktudását, illetve az egymás elleni statisztikákat figyelembe véve nem meglepő. Ám ilyen szorzón abszolút nincs érték az Arsenalban, inkább az élő fogadást preferáljuk ezen a találkozón.

2017-04-08;47
2017-04-09;47
2017-04-10;47
209498