Férfi kézilabda

Kellemetlen ötletünk támadt a Veszprém döntőjére

Vasárnap este 20 órától a Telekom Veszprém a Vardar Szkopje ellen vívja a SEHA Liga fináléját. A címvédő magyar bajnokra rendkívül nehéz feladat vár.

Fotó_seha-liga.com

Zsinórban harmadik alkalommal hódíthatja el a 2011-ben életre hívott SEHA Liga bajnoki címét a Telekom Veszprém, amely mióta részt vesz a sorozatban, nem talált még legyőzőre a végső győzelmet illetően. A legnagyobb kihívást éppen a finálébeli ellenfél, a Vardar Szkopje jelenti, amely a Bajnokok Ligájában és a regionális ligában az egyik legnagyobb riválisa a bakonyiaknak.

Az elődöntőben a macedónok könnyed győzelmet arattak a Zagreb ellen (36-28), míg a Veszprém ádáz küzdelem után, hétméteresekkel lépett tovább a házigazda Meskov Breszten.

Ami a csapatok kereteit illeti, komolyabb hiányzó egyik oldalon sem lesz, a pénteki meccsek után pedig nem érkeztek arról szóló hírek, hogy ez a helyzet változott volna. Persze biztosat majd csak a meccset követően tudunk mondani.

1x2    
Vardar Döntetlen Veszprém
1.95 7.50 2.00

Ahogy az oddsokból is látható, rendkívül kiélezett fináléra számíthatunk, hiszen teljesen egál szorzókkal fogadhatunk a végső kimenetelre. A két csapat azonos játékerejét jól mutatják az elmúlt egy év egymás elleni mérkőzéseinek a végeredményei is, legutóbb a felek Veszprémben 28-28-as döntetlennel zártak. Aki emlékszik arra a találkozóra, annak derenghet, hogy a játékvezetők finoman szólva sem fújták meg a hazai pályát, a döntetlen pedig a Vardar alapszakasz győzelmét és így a Meskov Breszt Final Fourbeli elkerülését jelentette.

Egymás ellen
06.12.16 SEHA Telekom Veszprém Vardar 28 : 28
10.09.16 SEHA Vardar Telekom Veszprém 29 : 22
30.04.16 CL Telekom Veszprém Vardar 30 : 30
23.04.16 CL Vardar Telekom Veszprém 26 : 29
03.04.16 SEHA Telekom Veszprém Vardar 28 : 26

Hogy mindez véletlen lenne, abban nem vagyunk biztosak. Nyílt titok, hogy a SEHA Liga tulajdonló orosz üzleti érdekeknek köze van a Vardar Szkopjéhoz is, vagyis erős az összefonódás. Tekintettel arra, hogy a Veszprém zsinórban harmadszor nyerheti meg a SEHA-t, nem lennénk meglepve, ha a játékvezetők ezúttal is inkább a macedónokat segítenék, ha ugyanis új győztese lenne a bajnokságnak, az mindenképpen jó üzenetet jelentene a szervezőknek is.

Ezen felül azt is meg kell említeni, hogy a Vardar ebben a szezonban meggyőzőbben teljesített a Veszprémnél. A Telekom a tavaszra látványosan előrelépett játékban, ám ettől függetlenül nincs azon a szinten, amelyen tavaly játszott, márpedig akkor is komoly galibát okozott számára a Vardar Szkopje.

Semleges pályán, egy feltehetőleg bírói ítéletekkel megtámogatott sztárcsapat ellen nem lesz könnyű dolga a Veszprémnek, ezért ha keserű szájízzel is, de mi inkább arra fogadunk, hogy új győztest avatnak a SEHA Ligában.

hatharom.com
Vardar Szkopje
@1.95