NB II

Favoritok meccseire fogadunk az NB II-ben

A Puskás Akadémia és a Békéscsaba találkozójára fogadunk az NB II. 28. fordulójában vasárnap.

A Puskás Akadémia ezúttal Csákváron nyerhet. - Fotó: pfla.hu

A hétvégén már a 28. fordulót rendezik az NB II-ben, amikor is több érdekes mérkőzés terítékre kerül a másodosztályban. A tíz összecsapásból két találkozóra tippelünk, a kombinkkal pedig bőven megduplázhatjuk feltett tétünket.

   
  1 x 2
ZTE-Soroksár 2.53 2.95 2.53
Cigánd-Kisvárda 3.75 3.25 1.80
Dorog-Szeged 2.40 3.05 2.60
Mosonmagyaróvár-Budaörs 1.85 3.20 3.65
Siófok-Balmazújváros 2.75 3.10 2.25
Nyíregyháza-Cegléd 1.65 3.30 4.55
SZEOL-Sopron 2.95 3.15 2.10
Vác-Szolnok 1.95 3.20 3.30
Csákvár-Puskás Akadémia 5.50 3.30 1.55
Békéscsaba-Kozármisleny 1.55 3.30 5.50

A Csákvár és a Puskás Akadémia között jelentős a különbség, hiszen amíg a hazaiak a kiesés ellen, addig a vendégek feljutásért harcolnak. A hazaiak ráadásul nincsenek is formában, hiszen tavasszal még nyeretlenek a bajnokságban, igaz, az utolsó két meccsükön két döntetlent értek el, a Szolnok és a Soroksár ellen. Pintér Attiláék viszont menetelnek, az év eleji botlásukat leszámítva a legutóbbi hat meccsükből ötöt megnyertek, a maradékon döntetlent játszottak, méghozzá úgy, hogy ezen intervallum alatt mindössze egy gólt (!) kaptak a felcsútiak.

A két klubot egyébként erős szálak fűzik egymáshoz, a felcsútiak többször is kisegítették már vasárnapi riválisukat, több kiöregedett akadémista kergeti a labdát Csákváron, sőt,nem csak szakmailag, hanem gazdaságilag is segítséget nyújtanak a hazaiaknak. A felek egymás elleni tétmeccsein eddig rendre Puskás-siker született, meglepő lenne, ha ezek után nem szerezne három pontot Pintér Attila társasága.

Győzelmet várunk a lila-fehérektől. - Fotó: facebook.com/pg/1912elore

Békéscsabán nem titkolt cél volt a szezon előtt, hogy a csapat kiharcolja a feljutást az NB I-be, azonban a lila-fehérek az őszi szezont követően tavasszal is beragadtak a rajtnál, így nem is maradhatott el az edzőváltás. A viharsarkiaknál Boér Gábor váltotta Zoran Spisljakot, a megbízott mesterrel pedig szárnyal a Csaba, hiszen a lila-fehérek Boér irányításával három meccsen hét pontot gyűjtöttek, úgy, hogy ezen találkozókon gólt sem kapott az Előre. A békéscsabai pontok pedig főleg úgy érnek sokat, hogy az előttük álló Balmazújvárost győzték le, s nem mellesleg a Kisvárdát is megfékezték.

A hazaik tehát az utolsó rohamra indultak a feljutásért vívott harcban, ahhoz, hogy elérjék céljaikat, az ilyen mérkőzéseket, mint a Kozármisleny elleni vasárnapi ütközet, kíméletlenül be kell húzniuk. Amire van esély, hiszen egyrészt a Baranyai megyeiek gyengébb játékerőt képviselnek, mint a lila-fehérek, másrészt nincsenek formában, hiszen az utolsó két meccsükön nem nyertek, múlt héten például a hazai stadionavatón szenvedtek vereséget a Dorog ellen. Arról már nem is beszélve, hogy a Misleny rendkívül visszafogottan teljesít házon kívül, hiszen az utolsó hét idegenbeli meccsén mindössze egy pontot szerzett, s mindössze két gólt rúgott.

A felek őszi összecsapását a Békéscsaba nyerte 2-0-ra, az előjelek pedig arra mutatnak, hogy ezúttal is a viharsarkiak örülhetnek a mérkőzést követően.

hatharom.com
Csákvár-Puskás Akadémia Puskás Akadémia
Békéscsaba-Kozármisleny Békéscsaba
@ 2.40
2017-04-09;9117
211147