E-sport

Bejósolhatatlan negyeddöntőkkel zárjuk a hetet

  • Thanatos

Európa után a tengerentúlon is elkezdődnek a rájátszás mérkőzései. Lássuk, Thanatos hogyan látja az esélyeket.

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

Alapinformációk a tornáról

Ahogyan az már korábbi cikkünkben kifejtésre került, a hétvégén kezdetét vette a rájátszás mind Európában, mint Észak-Amerikában. Egy hétvégén 2-2 mérkőzés zajlik, melyek mind BO5 szériában zajlanak, azaz 3 győzelemig. Az első héten a negyeddöntőket kell lejátszani, ahol mindkét bajnokság 3. – 6. legjobb csapata vesz részt. Az 1. és 2. helyezettek majd az elődöntőben fogadják a továbbjutókat. Vigaszág nincs, aki itt elbukik, nyárig pihen.

Oddsok
H2H 1.22 FNC 4.00

EU LCS: H2K vs. FNC 17:00

Kellemes mérkőzéssel kezdődik a nap, ugyanis könnyedén egy meglepetés ütközettel lehet dolgunk. Amit érdemes tudni, hogy az H2K szinte minden mutatóban képes felülmúlni a FNC társaságát. Utóbbi rájátszásba jutását amúgy nagyon vegyes érzelmekkel fogadták a nézők, ugyanis annak köszönhetően lehetnek itt, hogy közepesen rossz teljesítményt nyújtottak végig, míg a rivális Roccat az elején nagyon felejthetően játszott, majd a végén padlóra küldte az addig veretlen G2-t is. Felesleges a múlton rágódni, ám végtelenül kíváncsivá tesz, hogy mit tud letenni az asztalra a FNC. Az H2K csapatára jellemző, hogy képesek irányítani az ütközeteket, jó az összhang, mindig van elképzelés a következő percekre. Gyengeségük lehet, hogy hajlamosak elveszíteni a fonalat, az indulatoknak néha teret engedni, és ennek köszönhetően apróbb hibák becsúszhatnak, amik a megfelelő társaságok esetében végzetes lehet. A FNC általában nem tartozik ezen kategóriába. DE! Egyik csapat sem játszott még BO5-ös szériát egymás ellen idén, és nem egyszer fordult már elő, hogy ilyenkor meglepetést okozott, az addig gyengébbnek titulált csapat. Akik esetleg szeretnek kockáztatni, elkezdhetik favorizálni a gyengébb társaságot, ám az H2K-nek kell nagyon rosszul teljesítenie ahhoz, hogy itt alulmaradjon. Nagyon remélem, hogy megcáfolnak a srácok, és sokkal kiélezettebb küzdelem lesz ez, mint a statisztikák alapján várható!
Thanatos-tipp: H2K 3 - 1 FNC

Oddsok
CLG 1.40 FLY 2.75

NA LCS: CLG vs. FLY 21:00

Eddig sem volt hiányunk zsákbamacska mérkőzésekben, de azt hiszem mindig sikerül kicsit felülmúlni az előzőeket. Eleve Észak-Amerikáról van szó, és bárki, aki kicsit is követte az eddigi eseményeket, tudja, hogy ez abszolút kiszámíthatatlanságot jelent (igazából illusztrációként az előbbi szó mellett az Értelmező Kéziszótárban egy NA LCS logó van). Ehhez csapódott hozzá két csapat, melynek a teljesítménye teljes mértékben bejósolhatatlan. Néha világverő, megállíthatatlan és ámulatba ejtő játékot mutatnak, máskor pedig kétszer is ellenőrizzük, hogy biztosan a legerősebb ligát nézzük-e. A FLY alapvető alkalmazkodási képessége, kockázatvállalása, innovatív játékstílusa és az akár 5 lehetséges mérkőzés az, ami számomra esélyesebbé teszi őket, ám ettől még éppen hogy bejutottak a rájátszásba, ergo egyáltalán nem egy kikezdhetetlen stratégiáról van szó. Aki esetleg fogadásban gondolkozik, a javasolt taktika a szokásos: élőben követni a meccset, és az éppen nem favorizált társaságot szorzóinak elszállását remélni, ugyanis bármikor fordulhat a helyzet. Az tuti viszont, hogy ehhez a mérkőzéshez inkább egy kényelmes fotelt/kanapét, valami rágcsát, és egy pár jó hideg, szénsavas folyadékpótló alkalmatosságot ajánlok inkább.
Thanatos-tipp: CLG 2 – 3 FLY


Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.