Női kézilabda BL

Arra készül az ETO, ami a Fradinak is sikerült

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a francia Metz otthonába látogat a Győri ETO.

Fotó: gyorietokc.hu

Az előző idényben BL-ezüstérmes győriek vasárnap a Metz vendégei lesznek, amellyel szemben a Ferencváros mindkétszer nyert a középdöntőben. A Mezt jelenlegi, a Győr korábbi jobbátlövője, a szlovén Ana Gros az európai szövetség honlapján kijelentette, a közelmúltban bizonyították, hogy bárkit képesek legyőzni. "A Győr célja mindig az első hely, és nálam idén is ők a legesélyesebbek a BL megnyerésére, hiszen világklasszis játékosaik vannak. Hihetetlen lenne legyőzni őket, de szerintem ezen a két mérkőzésen bármi megtörténhet. Otthon jó eredményt kellene elérnünk, sőt szinte kötelező győznünk, hiszen Győrben rendkívül nehéz nyerni. Jó, hogy nincs veszítenivalónk, a nyomás az ellenfelünkön lesz, mi pedig kihasználhatjuk ezt" - vélekedett.

1x2    
Metz Döntetlen Győr
4.30 10.75 1.25

A győriek a hétvégén a Fradival szemben elveszítették a Magyar Kupa fináléját, ám ez aligha szegi majd a kisalföldiek kedvét, sőt, az ETO játékosaiban vélhetően buzog a bizonyításai vágy.

„A Bajnokok Ligájában nem létezik olyan, hogy könnyű meccs – jelenleg a negyeddöntőnél járunk, ahol még az eddigieknél is keményebb összecsapásokra kell készülnünk, ráadásul idegenben játszunk először. A Metz jó eredményeket tud felmutatni az elmúlt időszakból, de helyén kezeljük a dolgokat – a legfontosabb, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat, úgy szép eredményt érhetünk el.” - fogalmazta meg gondolatait csapata honlapjának Ambros Martín, a vendégek spanyol mestere.

A bukmékerek alátámasztják a főszereplők szavait, hiszen meglehetősen egyértelműen árazták be a mérkőzést. A Győr sikere száz forintra mindössze huszonötöt fizetne, szemben a franciák több, mint négyszeres szorzójával. A hendikepes határokat 3,5 gólon húzták meg, a gólszámot illetően pedig 51,5 gólra lőtték be az egált.

Ha pusztán a szorzókat vesszük alapul, akkor a magyar bajnok számára nem lehet gond a győzelem megszerzése, a különbséget illetően azonban nem mernénk tippelésre adni a fejünket.

A vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzést a Sport 1 televízió élőben közvetíti.