Bundesliga

Ez az egy esélye lehet a Dortmundnak a Bayern ellen

Szombaton rendezik a német Bundesliga csúcsrangadóját, ám sem a müncheni, sem a dortmundi oldalon nem volt felhőtlen a felkészülés.

Lewandowski vagy Aubameyang lesz a nyerőember?

A címvédő Bayern Müncen 10 pontos előnnyel vezeti a tabellát a Lipcse valamint a Hoffenheim előtt, a Borussia Dortmund szorosan a nyomukban a negyedik helyen áll. Habár a két fél között jelenleg 15 egység a különbség, ahogy az lenni szokott, ebben a párosításban ez nem sokat számít, bár kétségtelenül rámutat, hogy melyik gárda is nyújtja a kiegyensúlyozottabb teljesítményt. A fogadóirodák szorzói alapján a szombat esti rangadónak a házigazda bajorok az esélyesei. Igazán ebben semmi meglepő sincs, hiszen Carlo Ancelotti együttese hazai pályán még nem talált legyőzőre (10-3-0),a BvB pedig utoljára 2014 tavaszán tudott nyerni Münchenben.

1x2    
Bayern München Döntetlen Dortmund
1.60 3.85 5.10

Ami a hiányzókat illetve a csapatok felállását illeti, bizony elsősorban Thomas Tuchelnek van miért a fejét fognia. A Dortmund játékosai közül Andre Schürrle, Erik Durm és Marco Reus is sérült és pénteken derült ki, hogy Julian Weigl, Lukasz Piszczek és Kagava Sindzsi játéka is kérdéses.

A másik oldalon is akadnak kérdőjelek, de ami biztos, hogy Manuel Neuer, valamint Thomas Müller nem lép pályára a rangadón. Robert Lewandowski a csütörtöki tréninget idő előtt fejezte be combsérülés miatt, de a lengyel támadó vélhetően szerepet kap szombaton. Kérdéses a játéka a Hoffenheim elleni meccset kihagyó Douglas Costának és Thiago Alcantarának is.

[2272541] 2017-04-08 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;5

Bár egy Bayern-Dortmund mindig nagy csatát ígér, azért ne feledjük el, hogy a jövő héten mindkét gárdára Bajnokok Ligája-negyeddöntős ütközet vár, a fekete-sárgák a Monacót fogadják, míg a Bőrnadrágosokhoz a Real Madrid látogat. Nem vitás, hogy mindkét klub számára komoly prioritást élvez a BL, így - tekintve a bajnokság állását - nem lennék meglepve, ha nem adnának ki mindent magukból a csapatok.

A pillanatnyi formák alapján nem sok minden szól a Dortmund pontszerzése mellett, hacsak éppen nem az, hogy a Bayern óriási előnnyel vezeti a bajnokságot, így fejben már a szerdai, Real elleni csúcsrangadóra készül.

Tudtad?

  • A BvB csak egyet nyert meg legutóbbi öt idegenbeli meccséből a Bundesligában
     
  • A Bayern München 18 forduló óta nem kapott ki saját közönsége előtt
     
  • A legutolsó hét Bayern-Dortmund találkozó közül hat végződött 2,5 gólnál kevesebb találattal

 

[2272541] 2017-04-08 18:30:00 Bayern München - Borussia Dortmundx;
210225

Fogadja a meccsre a Tippkirályban!