Tenisz

Magyar-orosz adok-kapok, ennek mi lesz a vége?

  • Cesc18

Virrasztania kell annak, aki Babos Timit látni akarja, ugyanis péntek késő este lép csak pályára. A tét már a legjobb négy közé jutás, ellenfele pedig a 2. kiemelt Anasztaszija Pavljucsenkova lesz.

Döntőnek beillő párosítás, hiszen két magasan rangsorolt játékos összecsapása, ráadásul mindketten szép emlékeket ápolnak Monterrey-vel kapcsolatban. Pavljucsenkova 2010-ben, 2011-ben és 2013-ban sem talált legyőzőre a mexikói metropoliszban, míg Babos 2012-ben hódította el a trófeát, ami nem mellesleg pályafutása első egyéni WTA-címe volt. 

Most is elég meggyőzően menetelnek, mindketten szettveszteség nélkül jutottak el  a negyeddöntőbe. Soproni kiválóságunk a selejtezős Lesley Kerkhove után a nagy szervás Naomi Brodyt is könnyedén takarított el az útból.

Nagyon jól ment a játék! Tényleg örülök ennek! Folyamatosan keményen dolgozunk Thomas-val a játékom agresszivitásán és ez működik. - nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Igazi adok-kapokra lehet számítani, ha Pavljucsenkova van a pályán, akkor finomkodásra nem számíthat az ellenfél. Az orosz játékos hatalmas ütőerővel bír, amihez egy igen agresszív játékstílus társul, így ha elkapja a gépszíj, akkor nem könnyű megállítani. Babos azonban képes lehet rá, edzőjével ugyanis elég jó stratégiát szoktak kidolgozni az ilyen nagy ütők ellen.

Ráadásul ott van Timinek az adogatása, amire bátran támaszkodhat. Az eddigi két meccsén egyszer sem veszítette el a szervagémjét, ez komoly önbizalmat adhat neki. Pavljucsenkova is jó adogató, így szoros szettek dönthetnek. 

Fogadás a győztesre    
Babos Tímea Anasztaszija Pavljucsenkova
2.30 1.50

Korábban még nem találkoztak, ugyanakkor messze nem ismeretlenek egymás számára, hiszen az idei esztendőben több páros versenyen is együtt indulnak, januárban egyébként már tornát is nyertek Sydneyben. 

Nehéz megjósolni, hogy milyen forgatókönyv szerint alakulhat ez a derbi. A bukmékerek az orosz lányt hozták ki favoritnak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy tudásban nem állnak messze egymástól, viszont Pavlju az előrébb rangsorolt játékos. Semmiféleképp sem számítunk sima meccsre, Babos jó formában van, működik az adogatása és általában tudja mit kell játszani a nagy ütő agresszorok ellen. Tetszetős a 21.5 játék felett 1.80-ért és a Babos-szett 1.60-ért is.