Kézilabda

Bitang nehéz meccs vár a Veszprémre az elődöntőben

A férfi SEHA Liga péntek esti elődöntőjében a címvédő Telekom Veszprém a házigazda fehérorosz Meskov Breszt csapatával találkozik, amelyben a magyar válogatott Jamali Iman is szerepel.

A veszprémi csapatnak bizonyosan nem lesz könnyű dolga, hiszen a fehérorosz bajnok óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt 2-3 év során, mostanra pedig - elsősorban hazai környezetben - eljutott arra a szintre, hogy a legjobb csapatokkal is képes felvenni a versenyt.

A bresztiek az idei szezonban olyan együtteseket múltak felül saját pályájukon, mint a Rhein-Neckar Löwen, a MOL-Pick Szeged vagy a Vardar Szkopje. Ami a Veszprém elleni meccseket illeti, a Meskov legutóbb novemberben csupán egy góllal maradt alul Veszprémben (31-30) a SEHA Liga alapszakaszában, szeptemberben pedig három góllal kapott ki a magyar bajnoktól saját pályáján (16-19). Érdekesség, hogy a két csapat a tavalyi kiírásban összetalálkozott az elődöntőben, ahol 20-20-as végeredményt hozott a rendes játékidő, így végül a Veszprém hetesekkel lépett tovább a fináléba.

Egymás ellen
08.11.16 SEHA Telekom Veszprém Meshkov Brest 31 : 30
18.09.16 SEHA Meshkov Brest Telekom Veszprém 16 : 19
01.04.16 SEHA Telekom Veszprém Meshkov Brest 24 : 21 (20-20)

A pénteki meccs kapcsán a klub honlapján Nagy László csapatkapitány elmondta, intenzív meccset vár, hiszen sohasem egyszerű idegenben játszani. "A Breszt elleni elődöntő nagyon nehéz lesz, a legjobb játékunkra lesz szükségünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Három nagyon jó csapattal állunk szemben, de természetesen az a célunk, hogy megnyerjük a négyes döntőt. Szinte mindenki sérülésmentes, ez most a legfontosabb" - tette hozzá.

A mérkőzést péntek este 20 órától a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

A veszprémiek sikerében kulcsszerepet játszott a Bajnokok Ligája legutóbbi fordulójának legjobb játékosának választott Mirko Alilovic is, a horvát kapus szerint ha a Veszprém úgy játszik, ahogy az elmúlt pár meccsén is tette, akkor megvédheti címét.

"Az elvárásunk magunkkal szemben természetesen az, hogy megvédjük a címünket. Voltak problémáink a szezon első felében, de most már sokkal jobban játszunk. Természetesen nehéz lesz, hiszen a Breszt hazai pályán játszik. Az elődöntő ugyanolyan kemény lesz, mint a döntő, ha bejutunk. Azért megyünk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk és 100 százalékot adjunk ki a címvédésért. Ha úgy játszunk, mint az elmúlt pár meccsen, akkor jó esélyünk van megnyerni a Final4-t" - nyilatkozta Alilovic.

A bukmékerek szerint a mérkőzésnek a Veszprém a favoritja, a bakonyiak sikere mindössze 1.45-ös szorzóval fogadható a bresztiek 2.70-es oddsával szemben.

1x2    
Veszprém Döntetlen Breszt Meskov
1.45 10.25 2.70