Női kézi BL

A BL-címvédő otthonába látogat a Ferencváros

Megkezdődik a női kézilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntője, a ferencvárosi lányok pedig a sorozat címvédőjének otthonában kezdik meg szereplésüket. Az esélyek a hazaiak mellett szólnak, a de Fradi vasárnap is megmutatta, hogy képes a bravúrra.

Újabb világklasszis együttessel néz farkasszemet a Fradi. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Enyhén szólva is pozitív előjelekkel várja a Ferencváros a CSM Bukarest elleni BL-negyeddöntő odavágóját, hiszen vasárnap a zöld-fehérek hatalmas csatában megnyerték a Magyar Kupát. Elek Gáborék ráadásul a náluk jóval erősebb, nagyjából a pénteki rivális szintjén lévő Győrt győzték le semleges pályán. Ha pedig ez a siker nem ad erőt a IX. kerületieknek a bukaresti találkozóra, akkor semmi.

1x2    
CSM Bukarest Döntetlen FTC
1.55 8.50

2.80

Ami kell is, hiszen a románok világklasszis játékosok sorát tudhatják magukénak, elég csak Isabelle Gulldén vagy Carmen Martín nevét megemlíteni. Ugyanakkor nem verhetetlenek a bukarestiek, hiszen a Győr idén kétszer is átgázolt a CSM-en.

Az ETO idegenben három, hazai pályán pedig nyolc (!) találattal győzte le a sorozat címvédőjét, a Fradi pedig ugye pont a kisalföldiek ellen nyerte meg a Magyar Kupát pénteken, Kecskeméten.

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a román fővárosban nem éppen ideálisak a viszonyok, hiszen Aurelian Rosca mester a hétvégén lemondott posztjáról. A klub vezetői Roscával nem látták biztosítottnak a budapesti Final Fourban való részvételt, ezért Per Johansonnal erősítették meg a szakmai stábot. A svéd szakembert technikai igazgatónak szerződtette a CSM, de Rosca is tisztában volt azzal, hogy lényegében Johansson kezébe került az irányítás, így távozott posztjáról.

A zöld-fehér lányoknak egyébiránt roppant kevés idejük volt felkészülni a pénteki meccsre, ráadásul hétfőn még a hétvégi Magyar Kupa fáradalmait pihenték ki. A hétközi edzések sem voltak problémamentesek, hiszen Szikora Melinda kívülről figyelte társait, Hornyák Dóra és Szucsánszki Zita menet közben hagyta abba az edzést. Jó hír viszont, hogy Zácsik Szandra minden feladatot el tudott végezni, ugyanakkor mozgásán látszódott, hogy még nem százszázalékos.

„A Bukarest játékoskerete papíron jobb, mint a miénk, de talán csapatként erősebbek vagyunk ellenfelünknél. Ugyanakkor a sok kiváló játékos sajátja, hogy adott feladatra rendkívül gyorsan egységessé, erőssé tud válni. Ha jól játszik a Bukarest, Budapesten is meg tud bennünket verni, de bízom benne, hogy jó teljesítményt tudunk nyújtani és akkor megfelelő eredményről várhatjuk a visszavágót. Mivel nem ismerem a CSM belső viszonyait, nem tudom, hogy milyen hatással lesz a csapatra az edzőváltás: ha klikkeket szül a csapaton belül, ha vannak, akik inkább a régi edzőt pártolták, akkor okozhat feszültséget, de általában az edzőváltások rövid távon pozitív hatást váltanak ki" - mondta a fradi.hu-nak Elek Gábor.

A héten már foglalkoztunk sportfogadás ügyileg a mérkőzéssel, s a szerdai cikkünk megjelenése óta jelentős változások álltak be a szorzókat illetően. A bukmékereknél még mindig román csapat az esélyesebb, de lassan ott tartunk, hogy egy ki-ki ütközetre van kilátás. Háromesélyben ugyanis már 1.55-szörös pénzt kínál a    a CSM Bukarestre, a fogadóiroda a hendikep vonalat 1,5-nél, míg a gólok számának határát 52,5-nél húzta meg.

A találkozót a Sport 1 élőben közvetíti pénteken 19:00-tól, míg a   élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.