Tenisz

Jön az újabb skalp a magyar szöszitől?

  • Cesc18

Stollár Fanny élete győzelmén van túl Charlestonban, csütörtökön pedig Jelena Ostapenko ellen készül az újabb bravúrra.

Babos Timi a mexikói Monterrey-ben, míg Stollár Fanny az amerikai Charlestonban menetel. Csütörtökön utóbbi lesz főszerepben, a legjobb 16 között a világranglista-66. Jelena Ostapenkóval néz majd farkasszemet. De mielőtt erre a meccsre rátérnénk, lássuk a 18 éves magyar szöszi menetelését, ugyanis nem akármilyen sorozatban van. 

Stollár a selejtezőből indult, ahol Teliana Pereira és Grace Min ellen is underdogként tudott nyerni. A főtáblán ugyancsak borította a papírformát Asia Muhammad ellen, majd óriási meglepetésre a második kanyarban kiütötte a friss Indian Wells-bajnok Jelena Vesznyinát. Ráadásul nem is akármilyen meccsen, két tie-breakes szettben tudta legyűrni az orosz lányt. 

Mind a négy meccsét úgy nyerte meg a Miamiban készülő tehetségünk, hogy a bukmékerek őt tartották esélytelenebbnek, Vesznyina ellen 5.00-5.50 közötti szorzót adtak rá.

A győzelem pillanata:

Nagyon nyugodt és magabiztos vagyok most. Nincs rajtam semmilyen nyomás, csak élvezem a játékot - mondta Fanny.

Egyértelműen ez a kulcsa a menetelésének, görcsösség nélkül játszhat és mellé most rettentően összeszedett is, illetve a charlestoni különleges zöld salakhoz is jól sikerült alkalmazkodnia. Jól működik az adogatása, ütött 13 ászt Vesznyina ellen és a 7-6, 7-6-os szettek alatt kétszer-kétszer veszítette csak el a szervagémjét, ami a női mezőnyben ezen a borításon egy klasszis játékos ellen nem számít soknak. 

Kérdés, hogy egy ilyen skalp után mennyire tud felpörögni a következő meccsére, ez ugyanis soha nem egyszerű feladat, pláne, ha még komolyabb elvárásokat is támaszt maga felé, hiszen Ostapenko csak egy évvel idősebb nála, szinte tehát egy korosztályúak. A lett azonban hamarabb betört a profik közé, de nem egy olyan stabil teniszező még, ugyanakkor Stollárhoz hasonlóan ő is nagy tehetség. 

Fogadás a győztesre    
Stollár Fanny Jelena Ostapenko
3.15 1.25

Nem könnyű meccs fogadás tekintetében sem, ami biztos, hogy 1.25-ért semmi érték nincs Ostapenkóban. Ennél közelebb vártuk az esélyeket, 2.70-3.00 közé tettük a magyar szöszit. Bőven 3.00 felett van, így megérheti alacsonyabb téttel Stollárra tenni, még ha komoly rizikó is van benne. Tudása simán megvan hozzá, hogy legyőzze a lett lányt, ám ehhez ugyanarra a felszabadult és koncentrált teniszre lesz szükség amit az elmúlt napokban mutatott. Erre semmi garancia nincs, ugyanakkor az odds sem alacsony amin fogadni lehet rá.