Sportfogadás

Ennél jobb tippet aligha találsz az esti dartsőrületre!

Kihasználjuk, hogy Raymond van Barneveld kétszer is színpadra lép Dublinban, a Premier League 10. fordulójában.

Csütörtök este már a megritkult - a tízfős létszám nyolcra redukálódott - mezőnnyel robog tovább a Premier League, ami egyben azt is jelenti, hogy az elkövetkezendő négy fordulóban mindig lesz két olyan játékos, aki duplázik, ezzel biztosítva az öt mérkőzést a szurkolóknak. 

Dublinban Raymond van Barneveld és James Wade lép kétszer a színpadra, azaz nekik van a legnagyobb esélyük arra, hogy az est folyamán elhódítsák a "legtöbb 180-at dobó játékos" címet. Ezt persze csak a statisztikusokat izgatja, a dartsosok nem foglalkoznak vele. Ugyanakkor lehet rá fogadni, ami az első kilenc forduló alatt abszolút lutrinak számított, most viszont már érdemes elmorfondírozni rajta. 

Nyilván a két legalacsonyabb oddsot a két duplázó kapja, ám köztük is meglehetősen nagy a szakadék. Barney-ra 1.57-es, míg Wade-re 9.00-szeres oddson fogadhatunk. A komoly érték előbbiben rejtőzik, hiszen az idei kiírásban eddig ő volt a legtermékenyebb, ami a maximumokat illeti. Szám szerint 35-nél jár, hattal többet dobott például Michael van Gerwennél. Wade neve mellett áll a legkevesebb, csupán 13-szor találta el három nyíllal a tripla 20-as szektort, bár hozzá kell tenni, hogy neki soha nem is ez volt a legnagyobb erőssége. 

Visszatérve Barney-ra, ha hozza az átlagát és nyolc 180-nal zárja az estét, az már elegendő lehet a nyertes tipphez. Az idei kiírás alatt ugyanis hétnél többet egy meccsen egy játékos csak egyszer tudott dobni. De a legtöbb esetben 4-6 között van ez a szám. 

Van Gerwen sérülése miatt egyébként volt már duplázás az alapszakasz első felében is, akkor Dave Chisnall 10-ig, míg "Mighty Mike" kilencig jutott. Ha azt vesszük, hogy Barney dobta eddig a legtöbbet, akkor a nyolcnál többen is bátran gondolkozhatunk, aminek meg aztán végképp elégnek kell lennie.

És hát eddig még szóba sem hoztuk a holland formáját, jelenleg neki megy az egyik legjobban a játék a mezőnyben, négy győzelemmel a háta mögött érkezett Dublinba. Ha nem esik vissza drasztikusan a teljesítménye, akkor nehéz elképzelni, hogy az est végén ne vándoroljon a zsebünkbe egy kis profit.

hatharom.com
Legtöbb 180-as dobás a héten: Raymond van Barneveld
Odds: 1.57
Tipperősség: 6/10