E-sport

Amerikai recept, durvább tálalásban

  • Thanatos

Észak-Amerika után Európában is selejteznek a CS-ben gyengébben szereplő csapatok. Íme az esélyek!

Alap információk a tornáról:

Ahogyan az már korábbi cikkünkben kifejtésre került Európában is van lehetőség az LCS alatti ligából (Challenger Series) felkerülni a legjobbak közé. Mivel az alapszakasz lezárult múlt héten ebben a régióban, így világossá vált a négy résztvevő csapat, melyek közül 2 az LCS-ben, 2 a CS-ben folytatja a Nyári Évadot. Senki nem lesz könnyű dolga, ráadásul szinte egyáltalán nem ismerik egymás játékstílusait a különböző bajnokságból érkező társaságok, amely külön pikantériát ad az egész tornának. Ez az a pár nap, amikor játékosok és csapatok sorsa dőlhet el végleg, így drámára, kitörő boldogságra és izgalomra egyaránt lehet számítani, sőt!

A torna formátuma:

Röviden úgy lehet elmagyarázni a Promotion Tournament rendszerét, hogy mindenki, aki 2 győzelmet szerez, az bejut az LCS-be, míg aki 2 vereséget, az a CS-ben folytatja a szezont. Ehhez összesen 5 összecsapásra van szükség, melyek mindegyike BO5-ös széria keretében zajlik majd, tehát minden esetben 3 győzelemre van szükség a széria megnyeréséhez.

Az EU LCS abban tér el észak-amerikai társától, hogy eggyel több mérkőzésnapot szánnak az egész rendezvényre, ráadásul kicsit szét is húzzák az ütközeteket. Ennek köszönhetően mind a mostani, mind pedig a következő csütörtök és péntek izgalmas ütközetekkel várja az e-sport kedvelőit.

Menetrend:

04.06. (Csütörtök) 17:00 GIA vs. FNC Academy

Nagyon érdekes összecsapásnak ígérkezik, kérdéses végkimenetellel. A FNC Academy ugyan a CS-ből jön, de vannak nagyon tapasztalt játékosai is, akik bőven felhúzhatják a teljesítményt. A legnagyobb előny a GIA részéről, hogy sokkal erősebb ellenfelekkel szemben, sokkal többet tudott játszani, így az összeszokás és az éles szituációban történő teljesítés is azon ötös felé húzza a mérleget. Egy Bo5-ös széria viszont csodákra képes! A fogadások szerelmesei akkor lecsaphatnak erre az ütközetre, ha valamelyik oldalt túlfavorizálják az irodák, ugyanis bőven kétélű lehet ez a meccs.

Thanatos-tipp: GIA 3 – 2 FNC

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

04.07. (Péntek) 17:00 OG vs. MSF Academy

Végtelenül nehéz bármi pozitívat mondani az Origenről. Vannak benne régebbi játékosok, ám hatalmas problémák vannak arra felé. Se a kommunikáció, se az összeszokottság, sem pedig a lendület nincs a helyén. Ráadásul lelkileg is megterhelő lehet, ha egy teljes alapszakasz során vernek rongyosra. Minden. Áldott. Alkalommal. Az MSF Academy viszont megállított a saját ligájában egy legyőzhetetlennek hitt társaságot és megérdemelten küzd az LCS-be jutásért. Izgalmas mérkőzést várok, ahol nem érdemes valakinek csak azért drukkolni, mert LCS pozícióval rendelkezik!

Thanatos-tipp: OG 2 – 3 MSF

Oddsok az első fordulóra
Giants Gaming: 1.83 Fnatic Academy: 1.83
Origen: 2.10 Misfits Academy: 1.66

04.13. (Csütörtök) 14:00

Korai kezdés, ráadásul 2 db BO5-ös széria is várja az érdeklődőket. Egy kieső és egy bejutó társaságra is fény derül majd ezen a napon.

04.14. (Péntek) 17:00

A végső esély a bejutásra, az ide bejutók 1-1 győzelemmel és vereséggel rendelkeznek, így elkerülhetetlen az epikus küzdelem

Szakértői tipp:

Mivel nem lehet a mérkőzéseket előre meghatározni, ezért a résztvevő csapatok LCS-be jutási esélyeiről is érdemes pár szót ejteni. Természetesen van szakértői tipp az e heti mérkőzésekre, de az egész tornát és a várható mérkőzéseket még nem lehet tudni. Az egészen biztos, hogy az Origen nem érdemli meg az LCS-pozícióját. Amit ebben a szezonban eddig letettek az asztalra, az még viccnek is durva. Úgy vélem, hogy a szakértői szemek nem fognak könnyeket hullajtani utánuk. Láttunk már csodákat, az NA LCS kvalifikációs tornája sem az elvártak szerint alakult, ám végtelenül meg lennék lepve, ha az OG megőrizné LCS pozícióját. Ezzel szemben a Giants kellően jól játszott ahhoz, hogy még láthassunk bennük fantáziát. Nem lehetetlen az, hogy 2 LCS-csapat is a CS-ben folytassa pályafutását, ám véleményem szerint ez a torna arról fog szólni, hogy a Misfits és a Fnatic B csapata közül melyik lesz képes megkaparintani az Origen LCS pozícióját.

Giants Gaming – Bejut az LCS-be

Origen – Nem szabad bejutnia az LCS-be

Misfits Academy – Nem jut be az LCS-be

Fnatic Academy – Bejut az LCS-be

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.