Darts

Szuperrangadókkal indul a visszavágók sora

Walesből Írországba teszi át székhelyét a Premier League-mezőnye, csütörtökön Dublinban folytatódnak a küzdelmek.

Tippelj a forduló mérkőzéseire és nyerj okostévét, tabot vagy éppen Phil Taylor-könyvet. Már több, mint 1500-an vannak játékban, ha te is ki szeretnéd próbálni magad, akkor kattints ide.

Múlt héten Cardiffban Kim Huybrechts-től és Jelle Klaasentől elbúcsúztunk, de nincs pihenő, csütörtökön a 10. fordulóval robog tovább a Premier League. A versenyben maradt nyolc játékos az elkövetkezendő hat hétben ismét egymásnak feszül, majd ezt követően alakul ki az elődöntősök névsora.

Szerencsésnek mondhatja magát a dublini publikum, hiszen úgy hozta a sorsolás, hogy két fantasztikus rangadó is színpadra kerül az ír fővárosban. A legnagyobb érdeklődés Raymond van Barneveld és Phil Taylor meccsét övezi, azaz a darts El Clasicóját.

A két legenda 79. (!) összecsapására készül, ami természetesen abszolút rekordnak számít. 

Az egymás elleni mérlegük 57-17-4 a 16-szoros világbajnok stoke-i géniusz javára, és a legutolsó mérkőzésükön is ő örülhetett, ami február közepére datálódik és Leeds-ben tudta 7-4 arányban legyűrni a holland riválisát. Amit jó volt látni, hogy a mérkőzést követően Barney mennyire őszintén beszélt arról, hogy Taylor, miket is tett ezért a sportért, illetve, hogy mennyire hiányozik majd a mezőnyből. 

A 7-4-es eredmény egy viszonylag könnyed Taylor-sikert mutat, ám messze nem volt ez annyira sima, különösen, ami a meccs hajráját illeti. Az angol meglehetősen nehezen tudta bevinni a végső döfést, Barney-nak akadtak lehetőségei, hogy szorossá tegye a végét. Ami egyébként szembetűnő volt, hogy végig nagyon jó hangulatú meccset vívtak, közel sem volt olyan feszült a légkör, mint például a 2016-os világbajnoki összecsapásukon. 

Ha az oddsokra pillantunk, akkor láthatjuk, hogy abszolút háromesélyes derbi előtt állunk. A tabellán mindössze egy pont van köztük, így akár helyet is cserélhetnek, ha Taylor nyer. Hátsó pályáról azonban ez nem lesz egy egyszerű feladat, pláne, hogy Barney szekere hetek óta nagyon fut, zsinórban négy győzelemnél tart. Ha hasonló örömdartsot látunk tőlük, mint legutóbb, akkor könnyen lehet, hogy ez most egy igazságos pontosztozkodással ér véget. 

hatharom.com
Döntetlen
@ 4.10

A nap másik rangadóját Adrian Lewis és Gary Anderson vívja. A két világbajnok számára friss lehet az élmény egymásról, hiszen a múlt héten Cardiffban is megmérkőztek. Akkor a skót zseniális játékkal 7-3-ra lépte az angol riválisát, gyakorlatilag esélyt sem adott Lewis-nak, pedig Jackpot a meccs elején még brékelni is tudott. Mi a döntetlennel alaposan mellélőttünk, ugyan számos dolog Anderson mellett szólt, ám bíztunk benne, hogy az angol összekapja magát. Most nem szeretnénk ugyanezt a hibát elkövetni, bár arra semmi garancia nincs, hogy ez a különbség most is meglesz köztük, az viszont nem kérdés, hogy az egész PL-t nézve Gary nyújtja a magasabb színvonalú játékot.

Mivel már csak nyolcan vannak, de ugyanúgy öt meccset rendeznek, így két játékosnak dupláznia kell. Dublinban James Wade és Barneveld játszanak kétszer. Az angolnak ez döntő fontosságú forduló, hiszen nyolc ponttal nem áll valami fényesen, két vereség pedig megpecsételheti a sorsát. Márpedig Michael van Gerwen és Barney ellen messze nem számít favoritnak. 

Amiről nem esett még szó, az Dave Chisnall és Peter Wright összecsapása. Utóbbi kényelmes helyzetből várja ezt a derbit, előbbinek viszont ez a meccs az utolsó szalmaszál. Hat ponttal a tabella végén kullog Chizzy, egy újabb nullázós forduló már aligha fér bele neki, ha az elődöntőben gondolkozik. Wright iszonyatosan stabilan játszik, így nincs könnyű helyzetben Chisnall, aki ráadásul igazán még egyik fordulóban sem hozta a legjobbját. 

Dublin, 10. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 James Wade-Michael van Gerwen 9.50 7.00 1.14
20:45 Raymond van Barneveld-Phil Taylor 2.40 4.10 2.15
21:15 Dave Chisnall-Peter Wright 4.10 4.65 1.50
21:45 Adrian Lewis-Gary Anderson 3.80 4.45 1.55
22:15 James Wade-Raymond van Barneveld 3.40 4.25 1.65

Kattints a képre a játékért!