Premier League

Óriási a tét a Chelsea-Manchester City derbin

A legfontosabb kérdésre kaphatunk választ a Premier League 31. fordulójának rangadóján.

Antonio Conte együttesére kemény meccs vár szerdán. - Fotó: facebook.com/pg/ChelseaFC

Amennyiben nyerni tud a Chelsea a Manchester City ellen, úgy biztos, hogy megőrzi hétpontos előnyét, s nyolc fordulóval a Premier League vége előtt gyakorlatilag borítékolható lenne, hogy a Kékek behúzzák az angol bajnokságot. Azonban, ha Pep Guardiola csapata kiénekelné a sajtot Antonio Conte fiainak szájából, akkor egy roppant izgalmas hajrá elé néznénk a PL-ben.

1x2    
Chelsea Döntetlen Manchester City
2.30 3.25 2.95

Mindkét opcióra mutatkozik esély, de ha a Chelsea hétvégi produkciójából indulunk ki, akkor könnyen lehet, hogy idén ismét nyerni tud a City a Stamford Bridge-en. Merthogy hiába kezdtek kiválóan a Kékek a Crystal Palace ellen, a Sasok hat perc (!) alatt fordítani tudtak, ami vissza vette a hazaiak lendületét. Nagyjából a második félidőre tértek magukhoz Cesc Fábregasék, azonban hiába irányítottak, igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, így nagy meglepetésre vereséget szenvedtek a városi rangadón. Igaz, az előjelek most jobbak a hazaiaknál, mint a hétvégi meccset megelőzően, hiszen maximum Victor Mosest nem tudja benevezni a mérkőzésre Antonio Conte, a többi játékosára egytől egyig számíthat az olasz mester. 

[2252489] 2017-04-05 21:00:00 Chelsea - Manchester Cityx;

Ami a vendégeket illeti, a manchesteriek döntetlennel hangoltak a hétközi derbire, igaz, a City rangadón szerzett egy pontot. Pep Guardioláék egy kifejezetten jó iramú és eseménydús meccsen játszottak döntetlent az Arsenallal, s ha egy picit nagyobb szerencséje van az Égszínkékeknek, akkor meg is nyerhették volna a vasárnapi ütközetet.

Az biztos, hogy ha a City még nem tett le arról, hogy megnyerje a bajnokságot, akkor győznie kell szerdán, mert ez az utolsó esélye annak, hogy üldözőbe vegye a Kékeket. Ennek megfelelően a vendégek támadóhadrendben lépnek pályára, Kevin de Bruyne, Leroy Sané és Sergio Agüero kezdhet a csatársorban, míg mögöttük David Silva és Jesús Navas osztogathat. Ami nem meglepő, hiszen csak a szokásos hiányzókra - Ilkay Gündogan, Gabriel Jesus, Bacary Sagna - nem számíthat Guardiola.

A Chelsea-nek összességében a döntetlen sem lenne rossz eredmény - főleg a csapat és a vetélytársak sorsolását figyelembe véve -, így nem meglepő, hogy Conte a szokásosnál defenzívebb csapatot küldhet pályára, s vélhetően Fábregasnak, Pedrónak és Williannek is jóval többször kell visszazárnia, mint egy átlagos bajnokin. Pláne úgy, hogy a Citynek jól megy idegenen, hiszen az utolsó 11 házon kívüli fellépésén kilenc alkalommal is minimum két gólt szerzett, igaz, a vendégek az utolsó három bajnokijukon csak ikszre voltak jók.

[2252489] 2017-04-05 21:00:00 Chelsea - Manchester Cityx;5

Ugyanakkor, ha megvizsgáljuk a felek utóbbi időkben elért egymás elleni meccseit, akkor megállapítható, hogy egyik ütközeten sem unatkozhattunk, ráadásul gólokban sem volt hiány. Egyébként is a két csapat a Stramford Bridge-en mindig gólgazdag találkozókat vív, ugyanis a gárdák legutóbbi 14 londoni meccséből 12-szer több, mint 2,5 találat született.

A City a fentiek mellett, az őszi, kínos vereségért akar revansot venni, s mivel voltaképp tét nélkül léphet pályára, így a nyomás egyértelműen a hazaiakon lesz. Így pedig bármilyen eredmény benne van a pakliban, még ha a fogadóirodákban a Chelsea számít a mérkőzés esélyesének. Vagyis magyar idő szerint nagyjából szerda este 11 órára választ kapunk arra, hogy lesz-e még izgalom a Premier League hajrájában, vagy csak az a nyitott kérdés marad, hogy melyik fordulóban akaszthatják az aranyérmet a fővárosi játékosok nyakába.

2017-04-04;47
2017-04-05;47
209498