Bulvár

Aranylabda? BL-trófea? A fenét! Messi elmondta, mi karrierje csúcspontja

  • ivan

A Barcelona szupersztárja a mexikói Esquire magazinnak adott hosszabb lélegzetvételű interjút, amelyben többek között elárulta, hogy mit tekint pályafutása legnagyobb sikerének.

A magazinnak adott interjúban elsősorban az ötszörös aranylabdás klasszis és Argentína viszonyát járja körül. Mint ismert, Messi már kisgyerek korában elhagyta szülőhazáját, hogy a Barcelona akadémiáján nevelkedjen, emiatt pedig sok támadás éri őt, az argentin média nagy részével például az utóbbi években kifejezetten megromlott a kapcsolata. 

Az argentin labdarúgó-válogatottal az elmúlt három évben három fontos világversenyt is elveszítő Messit a kritikák annyira megviselték, hogy egy rövid időre még a válogatottban való szerepléstől is visszalépett, mondván, ha vele nem jön össze a nagy siker, akkor talán nélküle megy majd. Végül Messi visszatért az Albicelestébe, ám legújabb eltiltása miatt még az is előfordulhat, hogy Argentína nem lesz ott a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

Visszatérve az interjúra, annak legérdekesebb része talán, amikor Messi arról beszél, mit tekint sikerekben gazdag pályafutása legértékesebb győzelmének."A kritikák többségével nem szabad foglalkoznom, mert pontosan tudom, hogy mik történtek és ezek nem mindig köszönnek bennük vissza. Megértem, hogy az emberek mindig azt szeretnék, ha győznénk és trófeákat nyernénk.

Az olimpiai aranyérem a 2008-as ötkarikás játékokról, ami számomra a legértékesebb, hiszen ez egy olyan torna, ahol jó eséllyel csak egyszer léphet pályára"

Válaszolta meg a nagy kérdést a Bolha, aki pályafutása során többek között ötször nyerte el az Aranylabdát, négyszer nyert BL-t, háromszoros klub-vb nyertes, nyolcszoros spanyol bajnok, vb-ezüstérmes, U20-as vb-győztes és olimpiai aranyérmes, emellett pedig számos egyéni rekord fűződik a nevéhez.