Angol foci

A hajára kenheti a nagy veretlenségi sorozatát a Manchester United

  • MVB80

Október óta nem kapott ki a Manchester United, de még így sem fér be az első négybe.

Ha csak annyit mondanánk, hogy van egy csapat Európában, amely húsz bajnoki óta veretlen, a legtöbben valószínűleg egy kisebb bajnokság listavezetőjére gondolnának. Pedig az érintett csapat világ egyik legnagyobb bajnokságában, a Premier League-ben hozta le a 20 fordulót zakó nélkül, ami önmagában tapsot és elismerést érdemel.

Ugyanakkor az is kuriózum, hogy ez a csapat a hosszú veretlenségi sorozata ellenére nemhogy nem vezeti a tabellát, de még az első négybe sem fér. Igen, a Manchester Unitedről van szó, amely október 23-án beszedett egy négyest a Chelsea ellen, azóta viszont nem tud veszíteni.

Igaz, olyan nagyon nyerni sem, mert a 20 találkozó alatt a tíz győzelme mellett tíz döntetlen is becsúszott, az 50 százalékos mutató pedig a leggyengébb, amit egy ilyen hosszú szériát összehozó csapat elért a PL bevezetése óta.

A MU-nak 2002 decembere és 2003 augusztusa között volt egy 21 meccses veretlenségi sorozata, de akkor az összecsapások 85,7 százalékát győztesen abszolválta a Ferguson-csapat, mint ahogy 2000 februárja és decembere között egy másik 21 mérkőzésen átívelő menetelésnek is sokkal jobb volt a győzelmi mutatója (76,2 százalék).

A korábbi negatív rekordot a Chelsea tartotta, amely 1998 augusztusa és 1999 januárja között 21 meccsen nem talált legyőzőre, de tizenegy diadal mellett tízszer is pontot vesztett, ami 52,4 százalékos győzelmi mutatót eredményezett.

Mourinho a szurkolókat megtapsolhatja, a csapatát már kevésbé

A MU is sokkal jobb sorozatot produkálhatott volna, ha nem ikszel le a West Brommal, Bournemouth-szal, a Hull-lal, a Stoke-kal vagy a Burnleyvel.

A gyengébb eredmények pedig visszavezethetők oda, amit már egy másik cikkben elemeztünk, miszerint túlságosan kevés a gólokat megbízhatóan szállító játékos.

Amennyiben az Arsenal este legyőzi a West Hamet, akkor megelőzi a MU-t, amely ezzel visszacsúszna hatodiknak, és csak egy hellyel lesz előrébb, mint a nagy sorozat kezdetén októberben. Erre szokták mondani, sok hűhó semmiért.