Olasz foci

Róma gladiátorai a szezon megmentéséért esnek egymásnak

  • MVB80

A döntő a tét az olasz kupában, az első elődöntő visszavágóját a Lazio várhatja kedvező helyzetből.

Róma az év meccsére készül, a kupa elődöntőjének keddi visszavágóján a város bordó-sárga különítménye kétgólos hátrányból próbál meg valami emlékezeteset produkálni az utóbbi hetekben nagyon meggyőzően teljesítő kék-fehér sereg ellen.

Ha csak az idei egymás elleni bajnokiból indulunk ki, akkor még varázslatra sincs szüksége a Romának, hiszen Strootman és Nainggolan góljaival akkor 2-0 lett a vége, úgyhogy a kupameccsre házigazdaként készülő csapatnál úgy lehetnek vele, ha akkor sikerült, miért ne menne most is?

1x2    
Roma Döntetlen Lazio
1.65 3.70 4.10

Pláne, hogy az utolsó öt egymás elleni meccsből négyet a Roma nyert meg, egyedül a március elsején játszott kupameccs lóg ki a sorból, de könnyen lehet, hogy az el is dönti a párharcot.

Ezen az említett öt találkozón a Farkasok tíz gólt szereztek, vagyis átlagban kettőt, úgyhogy a támadójátékkal nincs nagy gond, sokkal nagyobb kérdés, hogy a hátvédsornak mennyire sikerült összekapnia magát.

Az elődöntő első meccsének góljai:

Az utolsó tíz tétmeccse közül a Roma csak kettőt tudott hátul nullára lehozni, miközben a Lazio a január vége óta játszott tíz találkozójából kilencszer szerzett gólt, csak a Cagliari ellen nem járt sikerrel.

[2449189] 2017-04-04 20:45:00 Roma - Laziox;10

Úgyhogy a Romának óvatosan kell rohamoznia, mert, ha közben benyel egy gólt, akkor már négyet kell lőnie a döntőhöz. A Lazio nem csak a gólokat gyűjtögette bőszen az utóbbi időben, hanem a győzelmeket is, utolsó tíz meccséből nyolcszor teljes sikerrel járt, csak a Milan és a Cagliari elleni döntetlen rontja kicsit a képet.

Ha a Roma nem tudja megfordítani a párharcot, akkor nagy valószínűséggel üres kézzel zárja a szezont, mert a EL-ből már kiesett, a bajnokságban pedig még mindig hat pont a hátránya a Juventus mögött, úgyhogy nagy nyomás lesz a hazaiakon. Akiknek segíthet az ultrák visszatérése, hiszen azok után, hogy a plexifalakat elválasztották a két kanyarban, véget vetettek a bojkottnak.

Decemberben a Roma nyert kettővel:

Hogy mire számíthatunk kedd este? A két csapat legutóbbi hat meccséből háromszor is legalább három gól született, ráadásul a Romának mennie, darálnia kell, és amint azt mi is említettük, a Lazio esetében is lehet arra számítani, hogy betalál.

A Romában elsősorban Dzekótól várhatják a gólokat, aki az Empoli elleni duplájával már harmincháromszor volt eredményes a szezonban minden sorozatot számolva, ez pedig klubrekordnak számít.

Dzeko az első meccsen elrontotta a ziccereket, most ez nem fér bele

Nagy kérdés, hogy De Rossit harcba dobja-e Spalletti, vagy inkább Strootmant és Paredest kezdeti a középpálya tengelyében, és Nainggolant tolja fel Szalah és Dzeko mögé.

A Lazio várhatóan 3-5-2-ben kezd majd, az alapemberek közül csak Marchetti és Parolo nem bevethető, a kapus sérült, a középpályás pedig eltiltását tölti.

[2449189] 2017-04-04 20:45:00 Roma - Laziox;