Tenisz

Mexikóba utazunk egy kis profitért

  • Cesc18

Többek között Babos Timi neve is szerepel a hétközi duplázós tenisz szelvényünkön.

Az első számú magyar játékosunk ugyanis a héten Monterrey-ben teszi tiszteletét, ami kifejezetten kedves helyszín számára, hiszen még 2012-ben itt aratta első egyéni WTA-tornagyőzelmét. Ezt azóta nem sikerült megismételnie a mexikói metropoliszban, de bízzunk benne, hogy idén újra szerencsével jár.  A kezdés különösebben nehéznek nem nevezhető, hiszen Lesley Kerkhove személyében a selejtezőből kapott ellenfelet. A holland lány két évvel idősebb, mint Timi, ám jóval szerényebb eredményeket tud felmutatni. A világranglistán soha nem járt még a legjobb 150 között, illetve WTA-versenyek főtábláján sem sokszor találkozhattunk a nevével. Jóval gyengébb képességű teniszező, mint Babos, így komoly meglepetésnek számítana, ha a soproni kiválóságunk elvérezne ellene. 

Bátran szavazunk bizalmat Timi egykori páros partnerének, Mandy Minellának is. A luxemburgi lány remek formának örvend, már 11 győzelme van 2017-ben és a világranglistán is szépen halad, hogy pályafutása során először bekerüljön a top 50-be. Ellenfele az az Elitsa Kostova lesz, akit egyrészről kétszer is nagyon simán győzött már le, másrészről a bolgár teniszező nem sok értékelhető meccset játszott idén, konkrétan a nyolc WTA-tornán, amin elindult egyszer sem tudott feljutni a főtáblára. Minella jobb teniszező nála és a formája is remek, így nem gondoljuk, hogy itt borulni fog a papírforma. 

A harmadik választásunk a Hibino/Rosolka párosra esett, akik az első kiemeltjei tornának. A legjobb párosok között nem rúgnak labdába, ebben a mezőnyben viszont ők számítanak az egyik legerősebb duónak. Nem kellene, hogy gondot okozzon számukra a Cako/Loeb kettős, akik 100 hellyel hátrébb állnak, idén négy, illetve két alkalommal léptek pályára párosban, de az adott partnerükkel egyszer sem tudtak nyerni, pedig csak ITF-tornákról beszélünk. Erősebb páros a japán-lengyel, ráadásul az amerikai lányok tavaly január óta nem tolták együtt. 

hatharom.com
Babos Tímea-Lesley Kerkhove Babos
Elitsa Kostova-Mandy Minella Minella
Hibinio/Rosolka-Cako/Loeb Hibinio/Rosolka
@ 2.11