Spanyol foci

Lehet, épp a Bayern akadályozza meg a Realt a rekordja megdöntésében?

  • MVB80

50 mérkőzés óta tart a Real Madrid nagy sorozata, a Manchester City elleni BL-elődöntő óta mindig szerez gólt Zinedine Zidane csapata.

Ha nem is simán, de megoldotta a hétvégi feladatot a Real Madrid, öt perccel a vége előtt ugyan még csak egy gól volt az előny az Alavés ellen, de aztán Isco és Nacho is betalált, így már kinézetre is szebb lett az eredmény.

Bár a meccs csak a hajrában dőlt el végérvényesen, az már a 31. percben, Benzema góljánál kiderült, hogy a Realnak a nagy sorozata folytatódott, a csapat ugyanis 50 tétmérkőzés óta mindig képes volt gólt szerezni.

Volt ebben a sorozatban spanyol bajnoki, kupa-, BL- és klubvilágbajnokság-meccs, valamint az európai Szuperkupa-döntő, amelyet még augusztusban nyert meg a Real hosszabbítás után a Sevilla ellen.

Az 50 mérkőzés mérlege: 36 győzelem, 11 döntetlen és 3 vereség, 135 szerzett, valamint 57 kapott gól.

A Manchester City az a csapat, amely utoljára elmondhatta magáról, hogy lenullázta Realt, tavaly áprilisban a BL-elődöntő első mérkőzésén 0-0 lett a vége az angliai meccsnek. Hazai pályán több mint egy éve tart a Real szériája, legutóbb az Atlético tudta megtréfálni Zidane csapatát, tavaly február végén Griezmann góljával alakult ki a 0-1-es végeredmény a Bernabéuban.

A spanyol rekordot már így is a Real tartja, úgyhogy Ronaldo és társai megcélozhatják a topligákban jegyzett leghosszabb sorozatot, amellyel a Bayern büszkélkedhet: a müncheniek 2013 márciusa és 2014 áprilisa között 61 találkozón keresztül mindig beköszöntek az aktuális ellenfélnek.

Nacho és Isco tette fölényessé a Real győzelmét az Alavés ellen

A Realnak nagyon kemény hónapja lesz, benne az Atlético és a Barcelona elleni rangadóval, valamint a Bayern elleni BL-párharccal, úgyhogy arra is van esély, hogy megszakad a sorozat, de akkor sem lepődnénk meg, ha április végén már a hatvanas határt ostromolná a spanyol listavezető.

A Primera Divisiónban hétközi fordulót rendeznek, a Real szerdán a 17. helyezett Leganés vendége lesz, az ősszel 3-0 lett a vége, csoda lenne, ha a kiesés ellen harcoló kiscsapat képes lenne lefékezni a bajnoki címet hajszoló favoritot.

1x2    
Leganés Döntetlen Real Madrid
8.50 5.20 1.30
[2300807] 2017-04-05 21:30:00 Leganes - Real Madridx;
now;87
2017-04-04;87
2017-04-05;87