Tenisz

Federert legközelebb a Roland Garroson láthatjuk

  • Cesc18

A svájci klasszis valószínűleg Monte-Carlóban, Madridban és Rómában sem indul, azaz legközelebb Párizsban tervezi a pályára lépést.

Federer vasárnap este Melbourne és Indian Wells után a Miami Openen sem talált legyőzőre, ezzel pedig nem csak megcsinálta az év eleji nagy triplát, de a világranglistán is újra a legjobb négy között találjuk a nevét, az idei pontversenyt illetően pedig toronymagasan vezet. Elképesztő, hogy mindezt 35 évesen vitte véghez, ráadásul olyan tenisszel, aminél jelenleg nem igazán van feljebb. 

A svájci következő nagy célja egyértelműen a nyolcadik wimbledoni cím besöprése, így ahogyan az várható volt, a salakszezonban viszonylag keveset fogjuk őt látni.

"Nem vagyok már 24 éves, néhány dolog nagyon megváltozott és valószínűleg a Garrost kivéve más salakos versenyen nem fogok elindulni. Szükségem van a pihenésre, a testemnek a regenerálódásra, és idő, hogy felkészüljek, valószínűleg Franciaországban újra láthattok" - mondta a svájci, illetve hozzátette: "Egészséges szeretnék maradni és élvezni a játékot, mert akkor ehhez hasonló teniszre vagyok képes, más esetben pedig esélyem sincs Rafával a döntőben küzdeni. Ezért következik ez a szünet, minden erőmmel a Garrosra és a füves- és kemény pályás tornákra koncentrálok."

Ha esetleg a világelsőségben is gondolkozik, akkor viszonylag olcsón megúszhatja a kihagyott tornákat, hiszen tavaly sem sokat játszott salakon, a Garroson ráadásul nem is indult 2016-ban, így egy nagy meneteléssel sokat kaszálhat Párizsban.

A legfrissebb világranglistán egyébként a 4. helyen áll, de már csak néhány száz pont választja el a harmadik Stan Wawrinkától. 

Férfi tenisz-világranglista (az ATP honlapja alapján, zárójelben a legutóbbi helyezés):
1. ( 1.) Andy Murray (brit) 11 960 pont
2. ( 2.) Novak Djokovic (szerb) 7915
3. ( 3.) Stan Wawrinka (svájci) 5785
4. ( 6.) Roger Federer (svájci) 5305
5. ( 7.) Rafael Nadal (spanyol) 4735
6. ( 5.) Milos Raonic (kanadai) 4345
7. ( 4.) Nisikori Kej (japán) 4310
8. ( 9.) Marin Cilic (horvát) 3385
9. ( 8.) Dominic Thiem (osztrák) 3385
10. (10.) Jo-Wilfried Tsonga (francia) 3265
...152. (152.) Fucsovics Márton 388