U17-es labdarúgó Eb

A magyarok a franciákkal, a skótokkal és a feröeriekkel találkoznak

A magyar válogatott a francia, a skót és a feröeri csapattal került egy csoportba a horvátországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság hétfői sorsolásán.

U17-es férfi válogatottunk március végén megnyerte elitkörös csoportját, és kijutott a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságra. A mai zágrábi sorsoláson kiderült, hogy a B csoportban harcolunk majd a feröeriekkel, a franciákkal és a skótokkal a negyeddöntőbe jutásért.

Fotó: mlsz.hu

Az U17-es korosztályban minden évben 16 csapat vesz részt a viadalon, így négy darab négyes csoportban kezdődnek meg a küzdelmek, a csoportok első két helyezettje a negyeddöntőben folytatja szereplését. A nyolc negyeddöntő négy nyertese résztvevője lesz az októberi, indiai U17-es világbajnokságnak is, a negyeddöntő két legjobb eredményt elérő vesztes együttese pedig play off-mérkőzésen dönt egymás között a maradék egy vb-induló helyről.

A csoportbeosztás előtt két kalapba osztották a csapatokat, az első kalapban a házigazda horvátok mellett a nyolc elitkörös csoport győztese közül hét kapott helyet, selejtezős eredményei alapján sajnos éppen a magyar válogatott csúszott át a második kalapba. Ez azt jelenti, hogy két első kalapos, és egy második kalapos ellenfelet sorsoltak mellénk, utóbbi volt Feröer-szigetek, az előbbi pedig Skócia és Franciaország.

A május 3. és 19. között sorra kerülő Eb-t hat város hét stadionjában rendezik, a döntő Varasdon lesz.