Angol foci

A pályán válaszolhat az Arsenal a zűrös ügyeire

  • MVB80

A nem túl jó formában lévő Arsenal a Manchester City ellen rangadón javíthat a pozícióján.

Másról sem szólt a válogatott meccsek miatti szünet az Arsenalnál, mint arról, mi lesz a csapat edzőjével, Arsene Wengerrel, akit a szurkolók egy része szívesen elkergetne. Ami valóban nem túl izmos statisztika, hogy a csapat utolsó hat tétmeccséből kettőt nyert meg, mindkettőt az FA Kupában a sorozat nagyravágyó kiscsapatai, a Sutton United és a Lincoln City ellen.

A kupában így már a legjobb négy között jár a klub - éppen mostani ellenfelével, a Manchester Cityvel találkozik a döntőbe jutásért -, a bajnokságban viszont baj van, mivel hat ponttal van lemaradva a BL-t érő negyedik helyet elfoglaló Liverpooltól.

1x2    
Arsenal Döntetlen Manchester City
2.90 3.40 2.25

A City elleni rangadón Ospina áll majd a kapuban, mert Cech vádlisérülést szenvedett, Cazorláról már korábban kiderült, hogy ebben az idényben már nem játszhat, és Lucas Pérez is nézhet magának programot vasárnap délutánra. Ami viszont örömteli az Arsenal-drukkerek számára, hogy Özil kiheverte a hátsérülését, az ő visszatérése sokat dobhat a csapat játékán.

[2252472] 2017-04-02 17:00:00 Arsenal - Manchester Cityx;10

A Citynél Gündogan és Gabriel Jesus huzamosabb ideje sérült, Sagna és De Bruyne játéka pedig kérdéses, bár a Guardian például így is a kezdőbe tette a belgát. Guardiola csapata jó formában volt, de a Monaco elleni 3-1-es zakóval kiesett a BL-ből, utána pedig 1-1-et ért el a Liverpool ellen, kérdés, ez a két eredmény, valamint a szünet mennyire zökkentette ki.

A harmadik helyen álló, és egy meccsel többet játszó manchesteriek előnye öt pont az Arsenal előtt, amely eddig mindig kvalifikálta magát a BL-re, mióta Wenger az edzője. A héten nem csak a Wenger megy vagy marad téma miatt volt a figyelem középpontjában az Arsenal, hanem Alexis Sánchez nyilatkozata miatt is, a chilei házi gólkirály ugyanis elmondta, hogy szeretne Londonban játszani, de olyan csapatban, amelyik győztes mentalitású, és trófeákat nyer.

Lehet, hogy a nyáron mindketten lelépnek?

Ezt sokan úgy értelmeztek, hogy ezzel jelezte, hogy szívesen menne a Chelsea-be, amely egy ideje már kerülgeti őt. Hogy a pályán ez hatással lesz-e Sánchezre, az vasárnap kiderül, az ő helye ennek ellenére biztos a kezdőben, az viszont még nem dőlt el, hogy Giroud vagy Welbeck lesz-e a középcsatár.

Elöl kevesebb gondja van az Arsenalnak, hátul viszont már van mit rendbe tenni, mivel a csapat az utolsó hat bajnokin tizenkét gólt kapott - a City csak kettőt. Decemberben a City fordítani tudott hazai pályán, az Emiratesben viszont legutóbb 2-1-re nyert az Arsenal, és Walcott mindkét meccsen szerzett gólt, de még így is lehet, hogy nem fér be a kezdőbe.

[2252472] 2017-04-02 17:00:00 Arsenal - Manchester Cityx;
now;47
2017-04-02;47
209498