Premier League

Ki-ki meccsre van kilátás Liverpoolban

A Premier League 30. fordulója a Merseyside-derbivel indul, avagy a Liverpool az Evertont fogadja szombaton.

Sok múlik a brazil sztárok játékán a liverpooli városi rangadón.

Két hetet követően ismét bajnoki fordulót rendeznek Angliában, a Premier League 30. köre pedig egy igazi rangadóval indul, hiszen összecsap a két liverpooli csapat. A Merseyside-derbit mindkét gárda jó passzban várja, így egy kiváló mérkőzésre van kilátás.

1x2    
Liverpool Döntetlen Everton
1.65 3.65 5.00

A hazai csapat, vagyis a Liverpool, egy igen értékes döntetlennel vonult pihenőre, amit a Vörösök a Manchester City otthonában értek el. Jürgen Kloppék egyébként vezettek is azon a mérkőzésen, és ha egy kicsit több szerencséjük van, mind a három pontot elvihették volna az Etihad Stadionból. A City elleni ütközetet megelőzően viszont a Burnleyt és az Arsenalt győzte le az LFC az Anfield Roadon, ahol egyébiránt nagyon megy a csapatnak, hiszen 14 hazai tétmeccsből tízet nyertek meg James Milernék, és mindössze egy vereséget számlálnak otthon.

[2252477] 2017-04-01 13:30:00 Liverpool - Evertonx;

Ami a vendégeket illeti, az Everton a legutóbbi két meccsén parádézott, hiszen a West Bromwichot 3-0-ra, míg a Hull Cityt 4-0-ra győzte le a Goodison Parkban. Főleg Romelu Lukaku volt elemében ezen találkozókon, hiszen a belga válogatott támadó háromszor talált be az elmúlt 180 percben, aminek köszönhetően átvette a vezetést a Premier League góllövőlistáján, és már két találattal előzi meg Harry Kane-t.

Az Evertonnak ugyanakkor házon kívül nem igazán megy, hiszen az utolsó 12 idegenbeli bajnokijából mindössze kettőt tudott megnyerni, a rangadókon pedig egytől egyig besült, mivel például a Chelsea-től és a Tottenhamtől is simán kikapott.

[2252477] 2017-04-01 13:30:00 Liverpool - Evertonx;15

A felek legutóbbi két meccsét egyaránt a Liverpool nyerte, ősszel Saido Mané 94. percben szerzett góljának köszönhetően győztek a Vörösök a Goodison Parkban. A legutóbbi Everton-sikerig pedig egészen 2010-ig kell visszalapozni a históriás könyvekben.

A vendégek tehát azon vannak, hogy ezt a negatív sorozatot megszakítsák, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen a csapat egyik meghatározó figurája, Seamus Coleman egy szörnyű sérülést szenvedett a válogatott mérkőzések alatt, így rá biztosan nem számíthat Ronald Koeman.

Rajta kívül Yannick Bolasie, Ramiro Funes Mori és Muhamed Besic biztosan kimarad, míg Morgan Schneiderlin és James McCarthy játéka kérdéses. A hazaiaknál Danny Ings, Ovie Ejaria, Adam Lallana csak a lelátóról buzdíthatja társait, Daniel Sturridge és Jordan Henderson felépült sérüléséből, de vélhetően még csak a kispadon kapnak helyet, míg Philippe Coutinho és Roberto Firmino nagyon későn csatlakozott a csapathoz a válogatott meccseket követően, de nagy valószínűséggel a két brazil sztár a kezdőben kap helyet.

A feleket hat pont választja el a tabellán, és mivel ráfordultunk a bajnokság hajrájára, így egy ki-ki mérkőzésre van kilátás. Mivel mindkét csapat jó passzban van, ugyanakkor legutóbb két hete játszottak mérkőzést, így gyakorlatilag bármilyen eredmény benne van a pakliban. A bukiknál a hazaiak az esélyesebbek, ám, ha a két brazil sztár, Coutinho és Firmino nem tud száz százalékon pörögni, akkor előfordulhat, hogy az Everton meglepi a Liverpoolt.

2017-04-01;47
209498