Női kézilabda

Borítékolható a Győr-Fradi döntő?

A női kézilabda Magyar Kupa elődöntőjében a Győr a Debrecennel, míg az FTC a Dunaújvárossal találkozik.

A bukik szerint a Győr döntőbe jutása borítékolható.

Szombaton és vasárnap kerül megrendezésre a női kézilabdázók Magyar Kupájának négyesdöntője, a torna helyszíne ezúttal Kecskemét lesz. Fortuna kegyes volt a két kirakatcsapatunkhoz, hiszen a Győr és a Ferencváros elkerülte egymást az elődöntőben. A kisalföldiek a Debrecennel találkoznak, míg a fővárosiak a Dunaújvárossal feszülnek egymásnak a négy között.

Időrendben haladva a Győr-Debrecen találkozóval veszi kezdetét a torna, amely találkozónak egyértelműen a zöld-fehér csapat az esélyese.  Amit mi sem bizonyít jobban, hogy a bajnokságban mindkétszer a kisalföldiek nyertek. Győrben kilenc, míg Debrecenben tíz góllal volt jobb az ETO, mint a piros-fehér csapat „Úgy gondolom jól állunk a felkészülést illetően, egyre jobb formában vagyunk. A hétvégi Magyar Kupában nagyon fontos, hogy már az első meccsen is koncentráltan álljunk a feladathoz, nagyon összeszedetten kell játszanunk, ha le akarjuk győzni az egyre jobb formát mutató elődöntős ellenfelünket, a Debrecent, hogy bejuthassunk a vasárnapi döntőbe. A Magyar Kupa FinalFour kétnapos tornája remek felkészülést jelent számunkra a Bajnokok Ligája negyeddöntő előtt és bízom benne, hogy idén is sikerül elhódítanunk a kupagyőztes címet" - nyilatkozta Görbicz Anita csapata hivatalos honlapjának.

Noha Hársfalvi Júlia és Jana Knedlikova sérülés miatt nem lép pályára a címvédőnél, a bukmékerek szerint annyira egyértelműek az esélyek, hogy a     például szorzót sem kínál a mérkőzésre...

1x2    
FTC Döntetlen Dunaújváros
1.10 13.00 7.00

A másik ágon a Ferencváros és a Dunaújváros feszül egymásnak, ami az első meccsnél vélhetően több izgalmat tartogat. Köszönhetően annak, hogy mindkét fél jó formának örvend, s a piros-fehérek januárban mindössze négy góllal kaptak ki a fővárosban úgy, hogy a mérkőzés kétharmadában jól tartották magukat.

"A Dunaújváros nagyon jó formában van, ezért okozhat meglepetést, tehát mindenképpen nagyon komolyan kell vennünk, ha kupadöntőt akarunk játszani. Papíron feltétlenül erősebbek vagyunk, de az esélyesség terhe nem az ellenfelünket nyomasztja" - nyilatkozta Elek Gábor a fradi.hu-nak, aki egyébként reménykedik benne, hogy az elődöntőben minél több energiát megspórolhatnak a vasárnapi fináléra.

Az FTC játékosai közül Hornyák Dóra néhány hétig kisebb sérüléssel bajlódott, de ezen a héten már ismét a társaival edzett. Schatzl Nadine az Érd elleni meccsen részese volt egy komoly ütközésnek, ezért egész héten gyógytornázott, csütörtökön azonban már ő is a csapattal készült.

Mindezek után természetesen a zöld-fehérek a mérkőzés toronymagas favoritjai, a     háromesélyben 1.10-szeres szorzót kínál a fővárosiakra, míg az FTC továbbjutása 1.07-szeres oddson fogadható a bukmékernél.