Férfi kézilabda BL

Ha hiszel az izlandi sztárnak, ezt játszd a Veszprém-meccsen!

Egygólos előnyből várhatja a Zagreb elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóját a Telekom Veszprém. Papíron a magyar bajnok lesimázza a továbbjutást.

A Telekom Veszprém gárdája egy héttel ezelőtt óriási csatában 23-22-es győzelmet aratott a horvát fővárosban a Zagreb csapata ellen, így igen kedvező helyzetből várhatja a nyolcaddöntő visszavágóját. Hazai környezetben egyértelműen Nagy Lászlóék számítanak a mérkőzés esélyeseinek, amit jól prezentálnak a bukik szorzói is, azonban a fiatal horvát csapat már többször bebizonyította, amennyiben lebecsülik, kellemetlen meglepetéseket képes okozni.

1x2    
Veszprém Döntetlen Zagreb
1.15 13.00 5.50

A fenti tényt emelték ki a veszprémi játékosok is, akik kőkemény visszavágóra számítanak szombaton a Veszprém Arénában. "Mindig nehéz a Zágráb ellen játszani mivel nagyon jó a védelmük. Igor Vorival zavaróban 5-1-et védekeznek. Többször is voltak problémáink, amikor mögötte akartunk passzolni. Remélem, a következő meccsre tudunk erre megoldást találni. Itthon, a saját szurkolóink előtt, mindig jobban játszunk, mint idegenben és remélem, hogy a szombati találkozó végén mindenki mosolyog majd"- fogalmazott Mirsad Terzic, a bakonyiak védekező specialistája.

A veszprémiek irányító-átlövője, Aron Palmarsson szavaira érdemes odafigyelni, az izlandi klasszis ugyanis teljesen másfajta forgatókönyvre számít a zágrábi találkozóhoz képest. "Kint megpróbálták lassítani a játékot, hogy alacsony gólszámon tartsák a meccset, de nem hiszem, hogy most hétvégén is így tennének.Úgy gondolom, hogy az első találkozón egyik csapat sem kézilabdázott valami jól, és a Zágráb is jobban tud játszani annál, mint amit az első mérkőzésen mutatott. Szerintem gyorsabban fognak játszani és megpróbálnak majd futni, amit szerencsére idegenben jól le tudtunk védekezni. Minden bizonnyal magasabb tempót fognak diktálni a hétvégén" - nyilatkozta Palmarsson, akinek várakozásai szembemennek a bukmékerekével, hiszen a gólok számát illetően 50,5-n húzták meg a határokat.

Ha vetünk egy pillantást a két csapat közelmúltban játszott mérkőzéseire, láthatjuk, hogy Veszprémben ez a határ két kivétellel mindig teljesült.

Egymás ellen - Veszprémben
20.12.16 SEHA Telekom Veszprém PPD Zagreb 28 - 25
29.02.16 SEHA Telekom Veszprém PPD Zagreb 38 - 27
21.02.16 BL Telekom Veszprém PPD Zagreb 27 - 25
27.03.15 SEHA Telekom Veszprém PPD Zagreb 25 - 24
22.10.14 SEHA Telekom Veszprém PPD Zagreb 27 - 22
15.02.14 BL Telekom Veszprém PPD Zagreb 34 - 27

A Veszprém vezetőedzője, Xavi Xabaté elmondta, az odavágón csapata védekezésével elégedett volt, ám a támadójátékkal nem teljesen, amit egyébként a 23 dobott gól magyaráz is. A spanyol tréner ebben vár elsősorban fejlődést övéitől, így ez is tippünk malmára hajtja a vizet. "A legfontosabb, hogy győzni tudtunk Zágrábban, de ez nagyon nehéz volt. Természetesen az előny nem elég nagy ahhoz, hogy most hátradőljünk, nagyon nehéz visszavágóra számíthatunk. Pontosan tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk és már dolgozunk is rajta. Egész héten keményen készülünk, hogy jól felkészültek legyünk, és ne adjunk nekik esélyt sem szombaton. Úgy gondolom, hogy a védekezésünk, a kapusunk és a lerohanásunk nagyon jó volt, mondhatni csúcs szinten működött. A támadásunk a mérkőzés egyes szakaszaiban elég lassú volt, de a különbséget mégis az jelentette, hogy mi tudtuk ezt kontrollálni, és ezt a visszavágón is hasonlóan kell tudnunk csinálni."

Ahogy a főszereplők is elmondták, az egygólos előny nem jelent tulajdonképpen semmit, így a Veszprém magabiztos győzelemre készül szombaton. Ehhez a kiváló védekezés mellett a jó támadójátékra is szükség lesz, ám a mindig hangos hazai publikum előtt ezzel általában nem is szokott probléma lenni, a legutóbbi BL-meccsen például a Zágrábnál erősebbnek vélt Flensburgnak 34 gólt dobtak Momir Ilicsék.

Véleményünk szerint ez a határ bőven a játszható kategóriát képviseli.

hatharom.com
Gólszám 50.5 felett
@1.75