Nemzetközi foci

Luis Suárez miatt fontos szabály változhat a labdarúgásban

  • varin
megosztom

A 2018-as labdarúgó-világbajnokságon több új szabály is megváltozhat a videóbírónak köszönhetően.

Igen nagy sikert aratott a héten a videóbíró intézménye a Franciaország-Spanyolország barátságos mérkőzésen, ahol két gól esetében is a visszajátszások döntöttek az ítéletről. Előbb Antoine Griezmann találatát érvénytelenítették visszajátszások után, majd Gerard Deulofeu esetében éppen ellenkezőleg döntöttek. Új korszak köszönt be a profi futballban?

Mint azt David Elleray, a Nemzetközi Szabályalkotó Testület, az IFAB technikai igazgatója elárulta, több tucat szabály változhat meg a videóbírónak köszönhetően, amelyet a 2018-as világbajnokságon már biztosan használnának.

A szakember példaként említette a 2010-es világbajnoki negyeddöntőt, ahol Uruguay tizenegyesekkel múlta felül Ghána csapatát. Mint arra emlékezhetünk, a lefújás előtti pillanatokban Luis Suárez szándékosan, kézzel ütött ki egy kapuba tartó labdát, amiért a játékost kiállították, az afrikai csapatnak pedig büntetőt ítéltek, amelyet végül elhibáztak.

"Sokan kérdezték tőlem, hogy miért nem lehetett gólt ítélni egy ilyen helyzetben, amikor a labda egyértelműen bement volna, ha nincs a szabálytalanság. Ez is egyike lesz azon szabálymódosítási javaslatoknak, amelyet megvizsgálunk még a világbajnokság előtt" - nyilatkozta Elleray.

 

megosztom