NB II

Csalódottak derbije a másodosztályban

Sem a Csaba, sem pedig a Balmaz nem örvendhet jó formának, így a vasárnapi derbin is szenvedés várható.

Fotó: kisvardafc.hu

Miután a Kisvárda péntek délután legyőzte a Szolnok együttesét, már csak egyetlen mérkőzés maradt a hétre, hogy teljessé váljon az NB II eddig lejátszott 26 fordulója. Vasárnap este a Balmazújváros a Békéscsabát fogadhatja és bizony egyik csapatnál sincs ok a földöntúli örömre.

Ha többet akarsz tudni arról, vajon érdemes-e a gólok számára fogadni az NB II-ben, részletes, statisztikai cikkünkben megteheted!

Kezdjük talán a vendégekkel, ahol a gyenge tavaszi rajtot követően Boér Gábor ült le a viharsarkiak kispadjára, Zoran Spisljakot váltva. Az eredmény azonban ismételten elmaradt, a Kórház utcában ugyanis gól nélkül végzett a lila-fehér gárda a Kisvárda ellen, ami azt jelenti, a Békéscsaba már 395 perce nem tudott betalálni a Merkantil Bank Ligában, ezzel pedig a korábbi, feljutással kapcsolatos álmaik eltűntek, a csapat a kilencedik helyig csúszott vissza.

   
Balmazújváros Döntetlen Békéscsaba
1.85 3.20 3.65

Ekkora problémák a Hajdúságban egyelőre nincsenek, ám a Balmazújváros zalaegerszegi kiütéses veresége nem csak az eredmény, de a mutatott játék miatt is aggasztó lehet. "Azt tudjuk, hogy jó futballisták vannak Békéscsabán, akik biztos, hogy jelezni akarják a teljesítményükkel a kinevezett vezetőedzőnek, hogy nekik helyük van a kezdőcsapatban. Ám nekünk egy ilyen zalaegerszegi meccs után bizonyítanunk kell a szurkolóinknak, magunknak, hogy ez a 4-1 csak egy kisiklás volt, attól sokkal, de sokkal jobb futballra vagyunk képesek. Egyértelműen a győzelem lesz az egyetlen számunkra elfogadható eredmény" - nyilatkozta Szergej Pacaj pályaedző a klub hivatalos oldalán.

Habár a múlt héten ez nem látszott, a hazaiak stabil védelme kimagasló az NB II-ben, ám ezzel együtt is csak egy-egy góllal nyerik mérkőzéseiket.

A Balmazújváros idei 14 győzelméből tíz egygólos, négy pedig kétgólos különbséggel született meg.

Véleményünk szerint most minden adott a kevés gólhoz, nem csak a Békéscsaba gyatra formája a támadósorban, de az is, hogy a Balmaz idei 12 hazai bajnokiján átlagosan 1,5 gól esett. Így a papírforma szerint ismét egy nyögvenyelős 1-0 a legesélyesebb forgatókönyv, de a hazaira nem mernénk fogadni 1.85-ért, inkább favorizáljuk az undert.

[2294348] 2017-03-26 17:00:00 Balmazújváros - Békéscsabax;
211147