Magyar foci

Azt hitte, idejön, lő 20 gólt és mehet tovább

  • ivan

Marco Djuricin nyolc góljával a Ferencváros legeredményesebb játékosa a mostani szezonban, ám az osztrák támadó nem titkolja, hogy nem tervez hosszú távon a magyar bajnoknál.

A 24 éves osztrák támadó a nyáron nagy reményekkel érkezett a Ferencvároshoz, ám idő kellett neki, amíg megtalálta a góllövő cipőjét. Marco Djuricin 19 bajnokin 8 gólt szerzett az OTP Bank Ligában, így Böde Dániellel holtversenyben a Fradi legeredményesebb játékosa.

Djuricin a minap az ausztriai Kronen Zeitung-nak nyilatkozva elmondta, Magyarországra szerződésekor több gólt várt magától, ám miután az utóbbi időben Thomas Doll inkább szélsőként számol vele, át kellett értékelni a helyzetét."Azt gondoltam, centerként majd meglövök húsz gólt, aztán majd egy erősebb bajnokságba szerződök. Aztán mi történt! A bal oldalon játszom, nem szerzek annyi gólt, így a teljesítményemnek javulnia kell" - szemlézte Djuricin interjúját a goal.com magyar kiadása.

A korábban a Salzburgban és a Brentfordban is megforduló csatár nem titkolja, hogy ugródeszkának használná a Ferencváros,

ahol elmondása szerint jobban keres, mint saját hazájában.

"Őszintén szólva ennyit nem kereshettem volna Ausztriában. A Ferencváros a legnagyobb klub Magyarországon, rengeteg szurkolóval. A tízmillió lakosból kétmillió fradista! A magyar bajnokság hasonló az osztrákhoz. Persze az a célom, hogy egy erősebb bajnokságba igazoljak, de ahhoz az kell, hogy itt teljesítsek" - fogalmazott Djuricin, aki hozzátette:

a válogatottság egyelőre nem realitás a számára, hiszen ahhoz előbb egy "jó csapatban kell sok gólt szereznem".

A bajnoki cím esélyeit illetően Djuricin elmondta, még nem mondtak le a címvédésről. "A szezon első felében sok pontot elhullajtottunk, de a tavasz eddig remek, hat meccsen négy győzelmet és két döntetlent értünk el. A Videoton rengeteg pénzt ölt a csapatba, óriási szponzorai vannak. Nehéz dolgunk lesz, mert a Ferencváros ellen mindenki mindent belead, 5-6 védővel felálló csapatok ellen pedig nehéz futballozni. De természetesen nem adjuk fel, rajtunk múlik minden".

A Fradi jelenleg a 4. helyen áll a bajnokságban, lemaradása az élen álló Videotonnal szemben hat pont. A zöld-fehérek legközelebb április 1-én a Budapest Honvéd otthonában lépnek pályára, ahol a szorzók alapján egy hajszállal esélyesebbek a győzelemre a kispestieknél.

[2295538] 2017-04-01 20:30:00 Honvéd - Ferencvárosx;
209575

 

Kattints a képre a játékért!