Spanyol foci

Nem kellene elfelejteni, hogy Barcelonában nem csak egy csapat van!

  • MVB80

Bár a Barcelona a város sikercsapata, az Espanyolnál kellően önérzetesek.

"Barcelonában Messi olyan, mint egy vallás” – írta a spanyol bajnokság hivatalos Twitter-oldala a katalánok Valencia elleni meccse során, amit az argentin duplájával 4-2-re nyertek a hazaiak. A Twitter-oldalon egy olyan kép került a szöveg mellé, amelyen a lelátón egy Dios, azaz Isten feliratú zászlón Messi jellegzetes, ég felé mutató gólöröme látható.

Bár Barcelonában a gránátvörös-kék csapat számít az eredményesebbnek, azért nem szabad elfelejteni, hogy az Espanyol révén egy másik élvonalbeli csapat is jelen van. Márpedig a jelenleg 9. helyezett Espanyol négyszeres spanyol kupagyőztesnek számít, és kétszer döntőt játszhatott a nemzetközi porondon is, igaz, 2007-ben és 1988-ban is elbukta az EL, illetve elődje, az UEFA Kupa legfontosabb meccsét.

Messi valóban nagy ász, de az Espanyolnál másokért rajonganak

Az Espanyol mindenesetre nem hagyta válasz nélkül a liga tweetjét, és a saját oldalára egy olyan bejegyzést pakolt ki, amelyen a klub négy legendás játékosa, Raul Tamudo, Maranón, Thomas N'Kono and John Lauridsen látható, fölötte pedig az a szöveg, hogy „Barcelonára a többistenhit jellemző”.

A két csapat egyébként a 35. fordulóban, április 30-án találkozik egymással, egy héttel a Real-Barca rangadó után. Az ősszel a Barcelona 4-1-re nyert hazai pályán, úgyhogy az Espanyol biztosan mindent elkövet majd, hogy összejöjjön a visszavágás.