Spanyol foci

Ez lesz ám az igazi véres derbi!

  • varin

Az Atlético Madrid és a Sevilla játékosai nemigen szívlelik egymást, ennek pedig az elmúlt években komoly jelét adták.

Rendkívül erős hete van a spanyol futballnak, egymást követik az érdekesebbnél érdekesebb tartományi derbik. A hangulat ezeken természetesen mindig garantált, egy Deportivo La Coruna-Celta Vigo meccsen például a puskaporos levegő már állandó kelléke az atmoszférának. Azonban akad Hispániában egy olyan derbi is, amely földrajzilag nem számít pikánsnak, a felek valamiért mégis tiszta szívből gyűlölik egymást.

Fotó: goal.com

Az Atlético Madrid és a Sevilla csatározása ugyanis az elmúlt években komoly szintet lépett és a páros szépen kezd felnőni a Barcelona-Real Madrid kettőshöz. Talán ez is magyarázatul szolgálhat, hogy miért is rühellik egymást a felek, ha a tabellára pillantunk, bizony idén is azt láthatjuk, hogy vagy az andalúz vagy pedig a fővárosi gárda érhet oda a dobogó harmadik fokára. Talán senkit nem lepünk meg, ha azt mondjuk, idén is minden adott egy kiadós kis kártyapartihoz.

A felek utolsó tíz meccsén 8,8 volt a lapok átlaga, legutóbb Madridban tíz kártyát is kiosztott a játékvezető.

A fenti statisztika mellett a felek viszonylagos gyengélkedése is hozzájárulhat ahhoz, hogy vasárnap délután ne egy békés, barátságos rangadót lássunk. Habár az Atlético Madrid utolsó két bajnokiját megnyerte, a csapat játéka továbbra is gyatra és alighanem feszélyezve érzik magukat, hogy idén még a BL-indulásért is komolyan kell kaparniuk.

A másik oldalon pedig talán magyarázni sem kell, a Leicester elleni BL-kudarc és a két bajnoki döntetlen után szorul a hurok Sampaoliék nyaka körül.

A két argentin tréner hitvallását sem kell különösebben bemutatni, egyikük sem szereti visszafogni a gyeplőt a játékosain, ráadásul noha Sampaoli és Simeone honfitárs, a két zseni kapcsolata nem teljesen felhőtlen.

A mérkőzést a 33 éves Jesús Gil Manzano vezeti majd, akiről igen vegyes emlékei lehetnek a Matracosoknak, a februári, Barcelona elleni kupameccsen igen bizonytalanul bíráskodott és három játékost is kiállított - amelynek köszönhetően Luis Suárez például nem játszhat a kupadöntőben.

Mindezek fényében csábítónak tűnik a 7,5-es határ a lapokra, de akár egy piros lapra is megéri fogadni 2,67-es szorzóért.

[2300785] 2017-03-19 16:15:00 Atlético Madrid - Sevillax;