Olasz foci

23 éve várják az Inter-verést Torinóban

  • MVB80

A Torino-Inter mérkőzéssel kezdődik a Serie A 29. fordulója.

Ha a hétfői Lazio-Torino meccset a két csapat házi gólkirályával, Immobilével és Belottival harangoztuk be, akkor a Toro hétvégi, Inter elleni randevúját a 23 éves Belotti és a nála egy évvel fiatalabb Icardi párharcaként tálalhatjuk.

Belotti a Lazio ellen nem talált be, ki is kapott a Torino 3-1-re, Icardi viszont a 17. és a 26. perc között mesterhármast szerzett az Atalanta elleni 7-1 alkalmával.

1x2    
Torino Döntetlen Inter
3.55 3.45 1.95

Az Inter az utolsó két bajnokiján 12 gólt szerzett, ezekből Icardi négyet vállalt, és összesen már 20-nál jár, így már csak kettővel van elmaradva az olasz válogatott kollégájától. A halványzöld irodánál Belotti gólkirályi címére 2.75, Icardi elsőségére négyszeres szorzóval lehet fogadni, de Higuaínt (4.00) és Dzekót (4.50) sem érdemes még leírni.

A Torino meglehetősen gyengén szerepel vendégként, de odahaza annál jobb a mérlege, csak a Juventustól szenvedett vereséget, miközben elkapta a Romát és a Fiorentinát, a Milannal és az Atalantával pedig ikszelt.

[2319888] 2017-03-18 18:00:00 Torino - Interx;5

Az Inter viszont már hat vereséget is begyűjtött vendégként, leginkább ennek köszönheti, hogy kaparnia kell, ha oda akar érni a dobogóra, és ősszel az EL helyett a BL-ben szerepelni. Pioli csapata a legerősebb kerettel készülhet a forduló nyitómeccsére, a Toróból Obi és Avelar hiányzik majd a szombat esti táncból.

A hazaiak már nagyon régóta várnak arra, hogy elkapják az Intert, egészen pontosan 1994 februárja óta nem sikerült hazai pályán megleckéztetni a kék-feketéket. Azóta ebben a leosztásban két döntetlen és kilenc vereség a mérleg a Toro szempontjából, és ami ennél is gyászosabb, hogy a tizenegy meccsen mindössze ötször sikerült betalálni.

Belotti számíthat rá, hogy minden lépésre figyelnek majd

Ősszel egyébként Icardi és Belotti is gólt szerzett, majd az argentin a 88. percben duplázni tudott, és ez három pontot ért az Internek.

Amiben biztosak lehetünk, hogy lesz dolga bőven a kapusoknak és a védelmeknek, és persze könnyen előfordulhat, hogy hiába fényeztük a két gólerős csatárt, végül a hazaiaktól mondjuk Ljacic vagy Maxi López, a vendégektől Perisic vagy Banega lesz a nyerőember.

[2319888] 2017-03-18 18:00:00 Torino - Interx;