Indian Wells

Generációk csatája a sivatagban

  • Cesc18

A felső ágon már tudjuk, hogy kik (Pablo Carreno Busta és Stan Wawrinka) játsszák majd az elődöntőt, pénteken pedig a tábla alsó felén is fény derül erre.

Az egyik negyeddöntőben Roger Federer és Nick Kyrgios méri össze a tudását, míg a másikban Jack Sock és Kei Nisikori. A nagyobb figyelmet természetesen az előbbi párharc kapja, hiszen a jelen/múlt nagy klasszisa csap össze a várhatóan jövő nagy klasszisa ellen, aki már most is óriási fenyegetést jelent a legjobbakra.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy Kyrgios az elmúlt szűk két hétben kétszer is legyőzte Novak Djokovicsot, ami még úgyis óriási fegyvertény, hogy a volt világelső szerb nincs most élete formájában. Nagyon komoly teniszt mutatott be eddig Indian Wellsben az aussie, nem csak "Nole", de Alexander Zverev ellen is brillírozott. 

Nagyon összekapta magát Kyrgios, ez most nem az a flegma tenisz, amit tőle számtalanszor láthattunk már, ezt pedig Federer is kiemelte:

Úgy néz ki rájött, hogyha keményen dolgozik és odafigyel, akkor komoly eredményeket érhet el.

Persze ettől függetlenül soha nem lehet tudni, hogy mikor "kattan be" és tojja le az egészet, de az biztos, hogy az eddigi három meccsén nagyon egyben volt és motiváltan játszott.

Nem veszítette még el az adogatását a tornán, ami annak fényében, hogy Djokoviccsal is megmérkőzött pláne nem kis dolog. A szerb a mérkőzés után azt mondta, hogy elképesztően szervált Kyrgios és ez jelentette köztük a különbséget. 

Federer személyében azonban most emberére akad majd Nick, ami az adogatást illeti, hiszen a svájci géniusznak is pazarul megy a szerva. Roger az előző körben lemosta a pályáról Rafael Nadalt, aki ugyancsak arról "panaszkodott", hogy nem tudott mit kezdeni ellenfele adogatásaival.

Az tehát valószínűsíthető, hogy ezen a meccsen egy brék aranyat érhet és eldöntheti a szett sorsát. Ezzel ők is tisztában lesznek, így nagy nyomás lesz rajtuk adogatóként.

Persze nem egy Ivo Karlovic-John Isner féle szervacsatára kell készülni, még mielőtt valaki megijedne. Sőt, várhatóan briliáns labdamenetekből nem lesz hiány, Federernek álomszerűen működik a fonákja, míg Kyrgios rendre előhúz egy-egy varázslatot. Például ilyet:

Korábban egyszer találkoztak, 2015-ben Madridban, tehát salakon, igaz, magaslaton. Akkor három tie-breakes szettet játszottak, az utolsóban pedig összesen hét meccslabdát hárítottak, végül Kyrgios örülhetett. 

Fogadás a győztesre    
Roger Federer Nick Kyrgios
1.50 2.30

Egy merőben más meccsre számíthatnak, mint amit az előző körben Djokovics, illetve Nadal ellen vívtak, hiszen ezúttal egy agresszív stílussal kell majd megküzdeniük. Nincs is egyszerű dolgunk, ha a győztest akarjuk megtippelni...Még csak megérzésünk sincs, hiszen bármelyikük játékára gondolunk, az eddig varázslatos volt.

Reménykedtünk abban, hogy a játékszámnál 22.5-nél nem lesz magasabb a line, az overben ugyanis így komoly értéket látunk. Ha mentálisan nem száll el Kyrgios, akkor nehezen tudjuk elképzelni, hogy itt nagy brék-parádé legyen. 

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.60