La Liga

Butaság lenne a Barcelonában bízni - gondolatok a spanyol fordulóról

Galíciai és baszk derbi is lesz hétvégén, mi pedig bátor tippekkel koronáznánk meg a hetet.

A 28. fordulójához érkezett a spanyol bajnokság, az élen álló Real Madrid előtt azonban nehézkes kirándulás áll, hiszen Ronaldóék a Bilbaóhoz látogatnak. Ezt a mérkőzést külön cikkben is taglaljuk majd, ám a hét rangadója mellett is telis-tele van az étlap nívós összecsapásokkal, amelyekből bőségesen szemezgethetünk jobbnál jobb tippeket. Lássuk, mit kínál hétvégére Hispánia!

   
  1 x 2
Eibar-Espanyol 1.85 3.40 4.05
Athletic Bilbao-Real Madrid 4.65 3.85 1.65
Alavés-Real Sociedad 2.70 3.00 2.65
Betis-Osasuna 1.45 4.20 6.60
Leganes-Málaga 2.35 3.00 3.10
Atlético Madrid-Sevilla 1.62 3.75 5.10
Deportivo-Celta Vigo 2.10 3.25 3.35
Sporting Gijón-Granada 2.00 3.30 3.60
Barcelona-Valencia 1.10 8.50 17.50

Gólzáporos baszk-katalán randevúval indíthatjuk a szombat délutánt, az Eibar és az Espanyol nemigen szeret fukarkodni a gólokkal mostanság. A csapatok kedvét tovább javíthatja, hogy igazán komoly tétje nincs a mérkőzésnek, a kiesés szele egyik együttest sem érinti, így nyugodt szívvel, bátran játszhatnak és tesztelgethetik a formációkat. A formákat illetően a vendégek valamivel optimistábbak lehetnek, hiszen ők egy Las Palmas elleni 4-3-mal melegítettek a mostani fordulóra, míg az Eibar három mérkőzés óta nyeretlen, noha hétfőn például a biztos kieső Osasuna vendégei voltak. A két csapatból mindössze egy fontosabb hiányzó lesz, Pablo Piatti ezúttal nem lehet ott az Espanyol bal szélén, őt valószínűleg Jurado pótolja a posztján. A fogadóirodák igen hálás szorzót kínálnak mind az overre, mind pedig arra, hogy mindkét csapat szerez gólt, amely annak fényében különösen hízelgő, hogy az utolsó három mérkőzésük végeredménye: 3-3, 4-2, 2-1. Nyugodtan húzzuk be tehát az overt, az Eibar január 12-e óta nem játszott hazai pályán kevés gólos meccset.

hatharom.com
2.5 gól felett
@1.95

Mini baszk derbi is látható lesz a hétvégén, az Alavés a Real Sociedaddal csap össze Vitoriában. Mint azt az oddsokból is láthatjuk, teljesen háromesélyes rangadó várható a felek között, amit a formák is maradéktalanul alátámasztanak.

A Sociedad utolsó három idegenbeli meccsét megnyerte, az Alavés viszont idén csak háromszor kapott ki otthon a bajnokságban.

A trénerek dolga azonban nem lesz egyszerű, az Alavés hátul lesz igencsak tartalékos, a Sociedad pedig elől, ugyanis a Depornál a két belső védő (Feddal és Alexis) nem játszhat, míg a vendégeknél az Illaramendi (31/1), Willian José (26/11) duó maródi. Mindezek fényében érdekes kis derbi vár ránk, a kimenetel pedig közel sem tűnik olyan egyértelműnek, mint októberben, amikor a Soci 3-0-ra nyert. Mi annak ellenére is fogadunk a három gólra, hogy az Alavés hazai pályán nem játszik óriási mérkőzéseket. Az odds mindenesetre túlságosan csábító ahhoz, hogy kihagyjuk.

hatharom.com
2.5 gól felett
@2.20

Galíciában is egymásnak feszül a két gigász, a Deportivo-Celta Vigo meccsen sem éppen könnyű dolog esélyest találni. A közelmúlt egyértelműen az égszínkékek mellett szól, az utolsó hét meccsből ötöt megnyert a Celta, igaz ezekből kettő is felkészülési találkozó volt. Az előjelek azonban inkább a Deportivo sikerét vetítik előre. Lássuk az érveket:

  • A Celta Vigo január 28-a óta a bajnokságban csak az Osasunát tudta legyőzni.
  • A vendégek csütörtök este még a Krasznodar ellen játszottak Európa Liga-visszavágót, a két mérkőzés között mindössze 70 óra telik majd el.
  • A Deportivo az utolsó kilenc hazai mérkőzéséből csak egyszer szenvedett vereséget, a Barcelonát verték, de az Atlético Madrid és a Villarreal ellen is jók voltak egy pontra.

Mindezek fényében nálunk a Deportivo a mérkőzés esélyese, sok gól azonban aligha várható ezen az összecsapáson.

hatharom.com
Hazai és 3.5 gól alatt
@2.65

Első ránézésre akár azt is mondhatnánk, hogy a Barcelona előtt kötelező győzelem áll, amit az 1.10-es szorzó is alátámaszt. Azonban ember legyen a talpán, aki jelenleg meg tudja jósolni, milyen lábbal is kelnek majd fel Messiék. Mint ismert, a gránátvörös-kékek a Deportivo ellen elbuktak, amellyel a bajnoki cím is távol került tőlük, míg a Valencia is gyengélkedik ezekben a hetekben. Természetesen nem lehet kiindulni abból, hogy egy évvel ezelőtt a Denevérek elvitték mindhárom pontot Katalóniából, de ilyen alacsony szorzón óriási hiba lenne egy pillanatig is bízni a Barcelona sikerében.

2017-03-17;87
2017-03-18;87
2017-03-19;87
211384